Malatya BAKAN TÜFENKCİ DARENDE’DE İFTAR PROGRAMINA KATILDI

BAKAN TÜFENKCİ DARENDE’DE İFTAR PROGRAMINA KATILDI

26.06.2016 - 00:46 | Son Güncellenme:

.

BAKAN TÜFENKCİ DARENDE’DE İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Darende Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programına katıldı.
Ankara’dan karayolu ile Darende ilçesine gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci iftar programı öncesi eşi Esra Tüfenkci ile birlikte Somuncu Baba Külliyesini ziyaret ederek dua etti. Bakan Tüfenkci daha sonra Darende Belediyesi tarafından organize edilen iftar programına katıldı.
Yemeğe Bakan Tüfenkci’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende Kaymakam Vekili Ramazan Keskin, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
İftar programında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Darende’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek Ramazan ayının birlik ve beraberliğine değindi. Ülkenin kalkınması adına hükümet olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Bakan Tüfenkci, “Bu coğrafyalarda huzuru, temiz suyu, ekmeği bulamayanlar maalesef Müslümanlar var. Onun için bizler istikrarımızı korumak adına, birliğimiz beraberliğimizi korumak adına ne kadar çabalasak ne kadar Allah’a hamt etsek azdır. Biz birbirimize, ülkemize, devletimize sahip çıkarak gelişmiş ülkeler arasında yerimizi alacağız. Bizler bu ülkenin kalkınması için ferahı için sizlerle beraber sizlerden güç alarak gece gündüz demeden koşturuyoruz, çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki uluslar arası refah pastasından ülkemiz ve hemşehrilerim daha fazla pay alsın. Onlar kalkınırsa, gelişirse biz biliyoruz ki Türkiye gelişir, Malatya gelişir. Onun içinde biz sizlere hizmet etmeyi hakka hizmet etmektir diye ifade ediyoruz.” diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise önceki gün Darende içinde önemli bir güzergah olan Karahan Tüneli’ni 3 Bakan ile birlikte ulaşıma açtıklarını hatırlatarak “İki gündür Darende’de önemli açılış ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dün Karahan Tünelini 3 Bakanımız ile birlikte açtık. Hizmetlerin ardı arkası kesilmeden devam edecek. İnşallah hem milletvekili arkadaşlarımızla hem de belediye başkanlarımızla Darende’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Malatya Valisi Mustafa Toprak’da konuşmasında “Bakanımızın ve vekillerimizin destekleriyle Malatya’ya güzel hizmetler yapmaya çalışacağız. Allah birliğimizi, kardeşliğimizi, daim kılsın inşallah.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Darende Belediyesi’ne teşekkür ederek böylesine güzel bir programda hemşerileri ile birarada olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ise, Ramazan ayında birlik ve beraberlik içerisinde ilçe halkıyla birlikte iftar yemeğinde bir araya gelerek güzel bir mesaj verildiğini söyledi.
Bakan Tüfenkci iftar programının ardından yeniden Ankara’ya döndü.