Siyaset Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar olacak? İşte Bakan Yılmaz'dan gelen ilk açıklama

Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar olacak? İşte Bakan Yılmaz'dan gelen ilk açıklama

11.08.2016 - 12:22 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “TEOG tercih sonuçları bugün açıklanacak” dedi. Bakan Yılmaz ayrıca Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin maaşları arasında fark olmayacağını da kaydetti. İşte Bakan Yılmaz'ın sözleşmeli öğretmenler ile ilgili açıklaması...

Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar olacak İşte Bakan Yılmazdan gelen ilk açıklama

Sözleşmeli öğretmen maaşı ne kadar olacak? sorusuna Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan açıklama geldi. Ayrıca Paralel Devlet Yapılanması'na ait özel okulların kapatılması ile öğrenci nakil işlemlerine ilişkin önemli açıklamarda bulundu.

Haberin Devamı

Kapatılan özel okul öğrencilerinin nakil ve diğer işlemlerine ilişkin bilgi veren Yılmaz, “PDY’nin darbe girişiminde bulunması, bu kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin hızlı bir şekilde bu okullardan ayrılmasına neden oldu. Birkaç gün içerisinde binlerce öğrenci terör örgütüne ait bu kurumlardan ayrıldı ve yüzlerce öğrencinin bu kurumlardan çıkışı hala devam ediyor. PDY’ye ait okullarda 138 bin öğrenci bulunuyor.

Bu öğrenciler içinde Bakanlığımız bütün çalışmalarını başlattı. Nakil ve puan sistemi ile devlet okullarına bu öğrencilerin nakillerini gerçekleştireceğiz. Çocukları mağdur etmemek ana ilkemizdir. Bu anlamda bütün tedbirleri aldık. Hiçbir öğrencimiz bu yapının okullarından ayrılması nedeniyle hiçbir mağduriyete uğramayacaktır. Kapatılan okullardaki öğrenciler, eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden diğer özel okullara da istedikleri halde geçebileceklerdir. Kapatılan özel okullardaki öğrencilerin e-okul sisteminde bilgileri bulunmaktadır. Eğitim-öğretim hayatlarının her döneminde de nakil hakları bulunmaktadır. İstedikleri her zaman, her gün nakil ekranlarından başvurularını yapıp, puanlarına göre bir okula yerleşebilecek durumdadırlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN MAAŞ FARKI OLMAYACAK

Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin durumuna ilişkin bilgi veren Yılmaz, "Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir. Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir" diye konuştu.

"TEOG SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANACAK"

TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını belirten Yılmaz, "TEOG sonuçları bugün açıklanacak. Buna göre; yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları 15-19 Ağustos arasında alınacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 22-26 Ağustos, yerleştirmeye esas üçüncü nakil tercih başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül arasında alınacaktır. 5-8 Eylül'de nakil tercih başvuruları, 9 Eylül'de yerleştirme işlemi bitecektir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"514 SURİYELİ ÖĞRETMEN EĞİTİCİ OLARAK YETİŞTİRİLECEK"

Suriyeli öğretmenlerin eğitici olarak yetiştirileceğini belirten Yılmaz, "514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek. Eğitim, 2 hafta süreli 21 akademisyen tarafından verilecektir. 22 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak. Suriyeli 20 bin Suriyeli öğretmene eğitim verilecek. Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınacak" dedi.

"ASKERİ OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLERİN TERCİHLERİ 22 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR ALINACAKTIR"

Yılmaz, "Askeri okullardaki öğrencilerin tercih işlemleri E- okul üzerinden zamana bağlı olmaksızın 22 Ağustos tarihine kadar alınacaktır. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin öğrenci bulunmaktadır" dedi.