Niğde Bakan Yılmaz, Niğde Tanıtım Günleri'ne katıldı

Bakan Yılmaz, Niğde Tanıtım Günleri'ne katıldı

20.11.2014 - 17:14 | Son Güncellenme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Türkiye'nin geleceğine baktığınız zaman 2023 vizyonumuza baktığımızda bilgi tabanlı, katma değeri yüksek bir ekonomi oluşturmak temel hedefimiz. Niğde bu yolda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Bakan Yılmaz, Niğde Tanıtım Günlerine katıldı

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Niğde Tanıtım Günleri’ne katıldı. Konya Ovası Projesi'nin (KOP) Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'ı kapsadığını belirten Bakan Yılmaz, “Bu bölgeye Kalkınma Bakanlığı olarak özel destekler sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

  Özellikle Niğde'de küçük ölçekli kapalı sistem sulamalarla meyveciliği geliştirmeye gayret ettiklerini ifade eden Yılmaz, Niğde Üniversitesi ile ilgili de bilgiler verdi. Üniversitenin sanayi ve büyük ölçekli bazı firmalarla yakın çalıştığını bildiren Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

  “Yeni olduğu halde bilgiyi teknolojiye dönüştürme konusunda çok önemli çalışmalar yapan bir üniversitemiz. Türkiye'nin geleceğine baktığınız zaman 2023 vizyonumuza baktığımızda bilgi tabanlı, katma değeri yüksek bir ekonomi oluşturmak temel hedefimiz. Niğde bu yolda emin adımlarla ilerliyor. İnanıyorum ki bu alt yapıyla birlikte 10 yıl sonrasının, 20 yıl sonrasının Niğde’si çok farklı olacak. Tarımda bir taraftan çok daha modern tarım yaparken, sanayisini geliştirirken, bir taraftan da Ar-Ge, eğitim alt yapısıyla ülkemizin teknolojik yoğunluklu kalkınmasına destek olacak.”

Haberin Devamı

  Niğde için turizmin de çok önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Niğde, Akdeniz ve Orta Anadolu'nun coğrafyası arasında orta noktada duran son derece önemli stratejik konuma sahip. Bu bir çeşitlilik getiriyor, tabi çeşitlilik kültürel çeşitlilik getiriyor. Kurbağalarına bile çeşitlilik getiriyor, öten de oluyor ötmeyen de oluyor. Bu çeşitliliğin kıymetini bilmek lazım" ifadelerini kullandı.

  Tanıtım günlerinin önemine dikkati çeken Yılmaz, illere bakıldığında herkesin bu işin yapılmasını istediğini ve bu tanıtım faaliyetinin Niğde’yi daha çok insanın ziyaret etmesine vesile olmasını temenni ettiğini ifade etti.

  Konuşmasının ardından Bakan Yılmaz, Niğde’nin kültürel çeşitliliğinin sergilendiği stantları gezdi.