Gündem Bakandan ‘Hastane enfeksiyonu’ uyarısı

Bakandan ‘Hastane enfeksiyonu’ uyarısı

11.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, muhalefetin “hastane enfeksiyonu ve mikrobu nedeniyle ölümlerin arttığı” yönündeki iddiasına verdiği yanıtta, sağlık çalışanlarına çağrı yaptı. Akdağ, “Hastane enfeksiyonlarını önlemenin biricik yolu, personelin el yıkama hususundaki hassasiyetidir” dedi.

Bakandan ‘Hastane enfeksiyonu’ uyarısı

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “AKP iktidarında hastane enfeksiyonlarındaki ölüm hızı hızla artıyor. Her 3 ölümden 2’si maalesef hastane mikrobundan kaynaklanıyor. Antiseptik ve dezenfektan antimikrobiyal ihalelere giren firmaların birçoğunun aslında merdiven altı firmalar. Sağlık Bakanlığı’na onlarca şikayet olmasına rağmen, isimleri, firmaları, ürünlerin isimleri belirtilmiş olmasına rağmen, ne hikmetse, adeta bir el tarafından kollanarak bu firmalara hiçbir işlem yapılmıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Elinizi yıkayın’

Akdağ, iddiaya karşılık verdiği şunları kaydetti: “Vatandaşımız hiç endişe etmesin. Türkiye’de son on üç yıldır hastane enfeksiyonlarını kontrol etme konusunda çok iyi bir sistem kurmuş durumdayız. Yıllarca riskli hastaları da takip etmiş hekim olarak söylüyorum. Ne yaparsanız yapın hastane enfeksiyonlarını önlemenin biricik yolu, personelin el yıkama hususundaki hassasiyetidir. Sağlık çalışanlarına Meclis’ten sesleniyorum. El yıkama konusu, hastane enfeksiyonlarını önlemenin en önemli ayağını teşkil etmektedir.”

Yazarlar