Mardin Bakanlar Soylu, Yılmaz Ve Bak, Derik'te

Bakanlar Soylu, Yılmaz Ve Bak, Derik'te

11.11.2017 - 17:30 | Son Güncellenme:

Bakanlar Mehmet Ayaydın İlkokulunun açılış törenine katıldı Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Gençlerimizin ülkemizin bayrağını göklere çıkartmasını, İstiklal Marşımızı çaldırtmasını istiyoruz. Bütün gençlerimizi spor sahalarına, salonlara çağırıyoruz. Bu ülkenin genç, dinamik nüfusunun dünyada çok büyük işler yapacağına inanıyoruz" Babaları adına okul yaptıran Ayaydın: "Bu okulu her ne kadar biz yaptırsak da bu okulun esas sahibi şehit Kaymakam Safitürk'tür çünkü şehit kaymakamımız, inşaatın başladığı ilk günden itibaren her gün bir şantiye şefi gibi inşaatta çalışanların başındaydı. Onu Derik halkının, Ayaydın ailesinin unutması mümkün değildir"

Bakanlar Soylu, Yılmaz Ve Bak, Derikte

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Mardin'in Derik ilçesinde Aydın Ayaydın ve kardeşleri tarafından babaları Mehmet Ayaydın adına yaptırılan ilkokulun açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Bak, törende yaptığı konuşmada, ilçede iki hayırseverin inşa ettirdiği okulların açılışında bulunduklarını, burada yetişen ve okuyan, devlette önemli kademelerde görev alan Aydın Ayaydın'ın, kendi ilçesine okul yaptırdığını söyledi.

Bu tip yatırımlara, heyecanlara ve desteklere ihtiyaçları olduğunu belirten Bak, bakanlık olarak bölgeye, Türkiye'nin her tarafına salonlar, yüzme havuzları, gençlik merkezleri yaptıklarını, gençlerin spor salonları ve sahalarda olmalarını istediklerini anlattı.

- "Spordan hiç ayrılmayın"

Gençlerin Avrupa ve dünya olimpiyat şampiyonu olmasını istediklerini dile getiren Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerimizin ülkemizin bayrağını göklere çıkartmasını, İstiklal Marşımızı çaldırtmasını istiyoruz. Bütün gençlerimizi spor sahalarına, salonlara çağırıyoruz. Bu ülkenin genç, dinamik nüfusunun dünyada çok büyük işler yapacağına inanıyoruz. Biz sporda şanslıyız. Başımızda sporun içinden gelen Sayın Cumhurbaşkanımız var. Bu okullarda okuyup mühendis, doktor, öğretmen, hukukçu olacaksınız. Büyüyen ve gelişen Türkiye'ye hizmet edeceksiniz. Ülkenizi seveceksiniz, ülkeniz için mücadele edeceksiniz ve başta spor olmak üzere başarılı bir süreç yaşayarak hayatınıza devam edeceksiniz."

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, "Spordan hiç ayrılmayın, sporu bir hayat tarzı olarak görün. Spor, sizi kötü alışkanlıklardan, uyuşturucudan, alkolden, sigaradan, ideolojik faktörlerden ve her türlü kötü niyetten uzak tutar. Paylaşmayı, sevgiyi, barışı anlatır. İşte sporun gücü, ruhu budur." ifadelerini kullandı.

- "Safitürk'ü Derik halkının, Ayaydın ailesinin unutması mümkün değildir"

Aydın Ayaydın da açılışını yaptıkları okulun daha önce 6 derslikli olduğunu, 5 kardeşiyle burada okuduklarını dile getirerek, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün bu okulun 24 derslikli hale getirilmesini kendilerinden istediğini söyledi.

Ayaydın kardeşler olarak 4 aylık kısa süre içinde Mehmet Ayaydın İlkokulunun inşaatını bitirerek, Milli Eğitim Bakanlığına teslim ettiklerini anlatan Ayaydın, "Bir gerçeği burada ifade etmek istiyorum, bu okulu her ne kadar biz yaptırsak da bu okulun esas sahibi şehit Kaymakam Safitürk'tür çünkü şehit kaymakamımız inşaatın başladığı ilk günden itibaren her gün bir şantiye şefi gibi inşaatta çalışanların başındaydı. Safitürk'ü Derik halkının, Ayaydın ailesinin unutması mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Mehmet Ayaydın İlkokulunda 737 öğrencinin eğitim gördüğü bilgisini veren Ayaydın, şunları kaydetti:

"Öğrencilere şunu söylemek istiyorum: Ben de yıllar önce sizin gibi 6 derslikli okulda bir öğrenciydim. Gün geldi, Derik'te yetişen Aydın Ayaydın olarak Türkiye Cumhuriyeti'nde 3 büyük bankanın genel müdürlüğüne geldim. Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığını yaptım. Rekabet Kurulunun ilk kurucu başkanı oldum. İstanbul'un en büyük üniversitelerinin birinde doçent ve profesör unvanını aldım. TBMM'de 2 dönem parlamenter olarak görev yaptım. Demek ki Derik'ten yetişenlerin önünde hiçbir engel yoktur. Yeter ki çalışın, azmedin, gelemeyeceğiniz hiçbir makam yoktur. Umuyorum ve inanıyorum ki yarın sizlerin içinden de nice Aydın Ayaydınlar çıkacaktır. Çok daha büyük yerlere geleceksiniz.

Haberin Devamı

Milletvekili, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı olacaksınız çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde yetişen herkes bunu hak ediyor. Mutlaka da bu yerlere gelecek güce sahiptir. Önünüzde hiçbir engel, gelemeyeceğiniz hiçbir makam yoktur."

Açılışın ardından Bakanlar Soylu, Yılmaz ve Bak ile beraberindeki heyet, okulu gezdi, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Törene Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Hakan Kafkas, AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.