Gündem Bakanlıktan ‘Sağlıklı Bayram Sofrası’ önerisi

Bakanlıktan ‘Sağlıklı Bayram Sofrası’ önerisi

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Bakanlıktan ‘Sağlıklı Bayram Sofrası’ önerisi

Sağlık Bakanlığı’nca, ramazanın ardından yeterli ve dengeli beslenme için neler tüketilmesi gerektiğini gösteren yiyeceklerin yer aldığı örnek “Sağlık Bayram Sofrası” hazırlanarak bilgilendirme yapıldı. Örnek sofrada söğüş salatalık, domates, salata, ceviz, peynir, zeytin gibi kahvaltılıkların yanı sıra içecek olarak süt ve vişne kompostosu, sütlü tatlı olarak güllaç, sebze çorbası, haşlama et yemeği, yoğurt ve zeytinyağlı taze fasulye yer aldı.

Haberin Devamı

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Hatice Berna Karakaş, ramazanın ardından sağlıklı ve dengeli beslenmenin püf noktalarını anlattı. Karakaş, bayram sabahına hafif bir kahvaltı ile başlanması gerektiğini belirterek, kahvaltıda kızartma ve kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinlerin yenilmemesi gerektiğini söyledi. Karakaş, şöyle devam etti:

“Öğün araları en az 2, en fazla 4-5 saat olacak şekilde düzenlemeli. Şeker, çikolata, baklava, börek gibi geleneksel bayram ikramlar kan şekerini hızla yükseltir. Bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmesi, aşırıya kaçılmaması gerekir.” - ANKARA AA