Gündem Bakırköy’de greve devam

Bakırköy’de greve devam

21.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakırköy Belediyesi’ne bağlı Park Bahçeler, Yunus Emre Kültür Merkezi, Fen İşleri, Atölye Müdürlüğü ve Temizlik Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 500 işçinin başlattığı iş bırakma eylemi 5. gününe girerken, CHP’li Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile işçiler arasında henüz bir anlaşmaya varılamadı.

Bakırköy’de greve devam

Bakırköy’deki grevi ilginç kılan ise Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun da greve destek veren açıklamaları oldu. Kerimoğlu, grevin ilk günüde belediye binasının önünde toplanan grevci çalışanlara; “Hak alma mücadelenizi yürekten alkışlıyorum. Belediyemizin olanakları ölçüsünde size verilmesi gerekenle ilgili olarak atılan adımların tamamının arkasındayım” açıklamasında bulundu.

“Bizi oyalıyor”

İlk anda işçileri memnun eden bu açıklama, aradan geçen 5 günün sonunda tepkileri de beraberinde getirdi. Dün işçilerle bir kez daha masaya oturan belediye yöneticileri ile grevciler arasında anlaşma sağalanamadı. DİSK’e bağlı Belediye-İş çalışanları başkan Kerimoğlu’nun kendilerini oyaladıklarını dile getirirken, greve çıkan işçilerden Fatih Okutan, “Başkanımz, madem işçinin, emekçinin yanında olduğunu deklare ediyor, öyleyse toplu sözleşme masasına otursun ve imzalar atılsın. Destek açıklaması yapıp, taleplerimizi görmezden gelmesi bizleri üzüyor” dedi.