Bakışlarınıza Botox ile Çekicilik, “Bal Peteği” yöntemiyle Gençlik Katın!

Gülüşü bozmadan, yüz ifadesini değiştirmeden, genç ve çekici bakışlara sahip olmak mümkün mü?

Dermatolog Dr. Betül Şengör, Botox ile birlikte “Bal Peteği” yöntemiyle hyaluronik asit enjeksiyonu ile kollajen üretimini sağlayarak hem doğal hem de çekici bakışlara nasıl sahip olunabileceğini anlatıyor. Hyaluronik asidin bu teknikle enjeksiyonu sayesinde cilt altı bağ dokusu suya doyarak adeta “su örtüsü” gibi cildi alttan destekler. Bu da kırışıklıkları açarak ütüleme etkisi göstermektedir.

Botox ile kaşları yandan hafifçe yükselterek çekici bakışlara sahip olmak mümkündür. Ancak bazen kişinin Botox’tan daha fazlasına ihtiyacı vardır. Kaz ayakları derindir, göz kapakları düşüktür, gözaltında torbalanma, cildinde sarkma söz konusu olabilir. Bu tür durumlarda sadece Botox uygulayarak sınırları zorlayıp, uzay yolundaki Kaptan Spock bakışını yaratmamayı tercih ederim.

Haberin Devamı

Bal peteği gibi sıkı bir cilt dokusu için…

Gülümsediğimiz zaman göz çevresi yukarıya katlandığı için zamanla kaz ayakları oluşur. Bu kırışıklıkları Botox ile biraz hafifleterek, aynı seansta veya bir hafta sonra aynı bölgeye volüm etkisi yapmayan, kalıcılığı 3 – 12 ay arasında olan, hiç şişirmeyen hyaluyornik asit, “bal peteği” tekniği ile uygulanabilir.

Hyaluronik asidi göz çevresindeki her iki alana kafes yöntemiyle uyguladığımızda, kan dolaşımı sayesinde kendi hyaluronik asidimizle tıpkı bal peteği gibi iletişime geçerek kenetlenmesini sağlıyoruz. Dolayısıyla bu bölgeler yeniden su tutma yeteneğine sahip oluyorlar.

Göz kapağı düşmüş vakalarda, kaşın hemen altına hafifçe dolgunluk veren bir hyaluronik asit enjekte ederek, göz kapaklarını eski haline getirmek mümkün olabilir.

Yüzdeki sarkmayı vatka etkisi gibi yukarı kaldırmak…

Bir kumaşta vatkanın yarattığı etki gibi, yüzü de yukarıya almak için elmacık kemiği hattına, kulak önüne, saçlı deri dibine hafifçe dolgunluk veren hyaluronik asit uygulanabilir. Ancak yüze önden baktığınızda kişinin yüzünde şişme, şişmanlama etkisi gibi olumsuz görüntü oluşmaz. Bilakis yüz geçmiş yıllardaki gibi eski oval üçgen haline kavuşur. Yüz ovalindeki bu olumlu etki yüze çekici, taze ve doğal gençliğini yeniden kazandırmış olmaktadır.

Haberin Devamı

Göz çevresinde yuvarlak bir kas, alt kısmında ise ince bir deri, ince derinin altında da balkon görevi görerek onun torbalanmasını engelleyen bir yağ yastığı vardır. Yerçekiminin etkisi, sık sık kilo alıp vermek ve ödemler ile bu yağ yastıkları deformasyona uğrar ve gözaltında torbalanmalar, fıtıklanmalar oluşur. Bu bölgede yeniden balkon etkisi yaratmak için Hyaluronik asidi göz dış kenarı ile kulak arasındaki alana, elmacık kemik hattına enjekte ettiğimizde yüzü şişirmeden cildi doğal germe etkisiyle göz altı torbalarını düzeltmiş, yüz ovalini yukarı almış, yüze yeniden üçgen bir görünüm kazandırmış oluruz.

Böylece yeniden yüzümüze gençlik ve dirilik, bakışlarımıza tazelik ve canlılık gelir.