Gündem Baksı Müzesi ödülünü kutladı

Baksı Müzesi ödülünü kutladı

05.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayburt’un 45 kilometre ilerisinde, Bayraktar, eski adıyla Baksı köyüne dört yıl önce kurulan ve burada güncel sanatı yaşatmakla beraber çevre halkının da hayatını kısa sürede değiştiren, tüm bu özellikleriyle de Avrupa Parlamenter Meclisi tarafından verilen 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü’ne layık görülen Baksı Müzesi ödülünü dostlarıyla kutladı.

Baksı Müzesi ödülünü kutladı

Önceki akşam Raffels İstanbul Zorlu’da düzenlenen bir törenle kutlanan ödül vesilesiyle, Baksı Müzesi’ne destek veren sanatçılar, hamiler ve müzenin dostlarından bazıları konuşmalar yaptı. Bir kokteyl töreniyle başlayan gece, aralarında Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer, heykeltraş Seyhun Topuz, yazar Doğan Hızlan ve Baksı Müzesi kurucusu sanatçı ve akademisyen Hüsamettin Koçan’ın olduğu isimlerin konuşmalarıyla devam etti.
Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, konuşmasında “Bu ödülün bize veriliş gerekçelerinden biri ‘sanatçıların Baksı Müzesi’ni koşulsuz desteklemeleri’, diğeri ise ‘merkez ve periferi arasında sanat ve tasarım aracılığıyla bir bağlantı kurma uğraşısı’ idi,” dedi.
Konuşmacılar gecede, “Baksı Müzesi’ni mutlaka gidip görünüz,” dediler ve müzenin önemiyle birlikte Koçan’ın sanatçı kimliğinin müzeyle nasıl özdeşleştiğini vurguladılar.