Siyaset Bal gibi görevden alınırlar

Bal gibi görevden alınırlar

14.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 belediye başkanının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasıyla ilgili konuştu: Erdoğan, “Seçilmiş olmak size sınırsız devlet, millet aleyhinde tasarruf yetkisini vermez. Bal gibi de görevden alınırlar” dedi

Bal gibi görevden alınırlar

Belediyelere kayyum atamalarıyla ilgili olarak “Geç bile kalındı” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seçilmişler görevden nasıl alınır?” eleştirilerine “Bal gibi alınırlar” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nca (TGTV) Haliç Kongre Merkezi’nde “79 Milyon Bir Bayrak Altında” adıyla düzenlenen bayramlaşma programında konuştu.

‘Döktükleri kanda boğacağız’

15 Temmuz gecesinde milletin yürüdüğünü vurgulayan Erdoğan, “F-16’lar kar etti mi? Etmedi. Helikopterler kar etti mi? Etmedi. Tanklar, toplar kar etti mi? Etmedi. ‘İman o cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.’ İşte ortaya bu çıktı. Bu millet o gece o imanın azametini imandan binasip olanlara gösterdi. Rabbim de lütfetti. Netice hamdolsun zaferle sonuçlandı” dedi.

Cumhurbaşkanı, Van’da polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Şu mübarek bayramın birinci gününde, Van’da bin kilo bombayı patlatan alçakları, er veya geç döktükleri kanda boğacağız. Bunun hiç lamı cimi yok. Zira bu mübarek bayramlarımızı, bu güzel günlerimizi bu millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bu şehitler, boşuna şehit olmadılar, bu gaziler boşuna gazi olmuyorlar. Ama bu alçaklar bunun hesabını verecekler.”

Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Paralel devletmiş, şuymuş, buymuş vesaire. Olmadı olmayacak. Onun için de Pensilvanya’ya mı kaçar, başka yere mi kaçar, nereye kaçarsa kaçsın sonuna kadar inlerine girdik, giriyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunun lamı cimi yok. Bak, beyefendi kendisi kainatın imamıymış, 170 ülkede faaliyetleri varmış. Hesap başka, kıtalarda imamlar var. Türkiye’de Türkiye’nin imamı var. İllerin, ilçelerin imamı var. Devlet kurumlarının imamı var. Hesap başka, hesap büyük ama hesap çok farklı yerden döndü. Şimdi savruldular ve kaçıyorlar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.”

‘Devamı var’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 belediye başkanının görevden alındığını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi bazıları ‘Seçilmişler görevden nasıl alınır?’ diyor. Bal gibi de alınır, bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size sınırsız devlet, millet aleyhinde tasarruf yetkisini vermez. Çalışma alanı neyse bu alan içinde çalışacaksın. Devletin paralarıyla, imkanıyla sana teslim etmiş olduğu o iş makinelerini sen kalkıp da içme suyu kanalı, atık su kanalı, elektrik, doğalgaz, bunlar için değil de tamamen terör estirmek için kazarsan yargı gelir bütün, adalet sistemi gelir sana bununla ilgili hesabını sorar. Şu anda yapılan budur ama bitmedi daha bunun devamı var. Niye? Çünkü bunlar rahat durmuyor. Belediyelerin kamyonlarıyla, bütün greyderleriyle vesaire, değerli kardeşlerim bunlar biliyorsunuz TNT taşıdılar. Bütün bombalama sistemlerinde kullanmak üzere tüp gazlar taşıdılar. Bütün bunlarla beraber oralarda gidip operasyonları yaptılar. Düşünebiliyor musunuz, bir belediyenin makam aracı eylemde kullanılır mı? Bunlar kullandılar. İşte şimdi bunun bedelini ödüyorlar ve ödemeye devam edecekler. Bu konuda geç bile kalındı.”

Haberin Devamı

Bayramlaşma programına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

‘Suriye’de farklı niyet peşinde değiliz’

Kimsenin Türkiye’yi Suriye’de farklı niyetler peşinde koşan bir ülke olarak gösteremeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Bizim Suriye’de toprak diye bir meselemiz yoktur. Suriye Suriyelilerindir, bu böyle bilinmeli. Ama istiyoruz ki birileri de orada toprak hesabı yapmasın. Bunun da biz uyarısını devamlı yapıyoruz. Bugün yaptığımız işin adı yıllardır müttefik ülkelere, Avrupa Birliği’ne, NATO’ya teklif ettiğimiz herkesin de çok makul bulduğu bir projenin hayata geçirilmesidir. Suriye halkının memnun olduğu bu operasyondan sadece ve sadece terör örgütleri şikayetçidir. Demek ki doğru yoldayız.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit evlerine bayram ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih’te 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Cankatar ve Erkan Pala’nın evlerine ziyarette bulundu. Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde “79 Milyon Bir Bayrak Altında” adıyla düzenlenen bayramlaşma programının ardından Fatih’te 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Cankatar ve Erkan Pala’nın evlerini ziyaret etti.