YAZARIN
  EN SON YAZILARI  
 
Merhaba,
 
Bal kabağının en güzel zamanında yapılan tatlıları enfes oluyor. 
Bu kez de efsane turuncu lezzeti beyaz pudding ile buluşturdum, çok yakıştılar.:)
Sadece uygularken görsellik açısından kullanacağınız kabın cam olmasına özen gösterin. Lezzet zaten garanti.:)
 
MALZEMELER:
1 kilo ayıklanmış bal kabağı
2 su bardağına yakın toz şeker
1 paket yulaflı bisküvi
 
PUDDİNG İÇİN:
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kutu krema
 
ÜZERİ İÇİN: Ceviz içi
 
YAPILIŞI:
İşe önce güzel balkabağı almakla başlıyoruz.
Şöyle Adapazarı dolaylarından, sert, turuncu mu turuncu olanlarından:)
Sonraki aşamalar gayet kolay. Kabağı, tatlısını yapar gibi pişiriyoruz.
Genişce bir tencereye kabakları dilimleyip,üzerine şekerini döküp, kısık ateşte 45 dakika kadar şerbetini taşırmadan pişiriyoruz.
Suyunu çekip, şerbetiyle kalınca, bir de rengi değişince tatlımız hazır demektir.
Tümü fazla gelebilir, kalanı yine tatlı olarak tüketilir.
Ayırdığımız kadarını biraz şerbetinden de katarak bir ezici yardımıyla ya da çatalla ılıkken eziyoruz.
Bir kenara ayırıyoruz.
Bisküvileri elimizde gelişi güzel ufalayıp kadehlerimizin dibine 1 parmak kadar koyuyoruz.
Şimdi de minik bir tencerede puddingini hazırlayalım. 2 su bardağı süte, 1 yumurtanın sarısı, yarım su bardağı toz şeker, 
1 paket vanilya ile 2 dolu yemek kaşığı nişastayı ekleyip devamlı karıştırıyoruz. 
Kaynamaya başlayınca ocaktan indirip ılınmasını bekliyoruz ve ılınınca 1 kutu kremayı katıp mikserle çırpıyoruz.
Şimdi kadehlere bisküvilerin üzerine puddingimizi kadehin yarısına kadar döküyoruz.
Ardından ılınan kabak püresini de puddingin üzerine kaşıkla ekliyoruz.
Burada kullanılan kabın cam olması görüntü açısından çok önemli. En üstünü ise cevizle taçlandırıyoruz.
Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz.