Ankara Balbay'dan 'Berberoğlu' Tepkisi

Balbay'dan 'Berberoğlu' Tepkisi

11.10.2017 - 17:15 | Son Güncellenme:

.

Balbaydan Berberoğlu Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "İstinaf ve Anayasa Mahkemesi aynı görüşte ama yerel mahkeme Berberoğlu’nun tutukluluğunda ısrar ediyor" dedi.
CHP’li Balbay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. İstinaf mahkemesinin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yeniden yargılanması kararı verdiğini hatırlatan Balbay, "İstinaf ve Anayasa Mahkemesi aynı görüşte ama yerel mahkeme Berberoğlu’nun tutukluluğunda ısrar ediyor. Yerel mahkeme, tam bağımsız bir mahkeme; hukuktan, Anayasa Mahkemesinden, anayasadan ve bir üst mahkemesi istinaftan bağımsız" değerlendirmesini yaptı.
Müftülere nikah kıyma yetkisi veren kanun tasarısına değinen Balbay, "Bu yetkiyi tümüyle erkeklerin yaptığı bir kuruma veriyorsunuz. Türkiye’de tapudaki kayıtlar itibarıyla mülkiyetin binde 8’i kadınların üzerinde. Tasarıyla kadınların mülkiyeti de erkeklere geçmiş olacak. Müftülerin din işleri dışında başka işlere karıştırılması dinimizi yıpratacaktır" dedi.
ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin soruya ise Balbay, "Trump her yönüyle kramp. Türkiye’de bu sorunları çözmeye yönelik akıldan çok bir inat öne çıkıyor" cevabını verdi.