Ekonomi Bali’de küresel yatırımcılara YEP’i anlattı

Bali’de küresel yatırımcılara YEP’i anlattı

14.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Endonezya’nın Bali adasında düzenlenen G-20 Finans Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nın ekonomi diplomasisi açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Küresel finans kuruluşlarının ve yatırım fonlarının üst düzey yöneticilerine Yeni Ekonomi Programının sunumunu yaptık” dedi.

Bali’de küresel yatırımcılara  YEP’i anlattı

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadele yer verdi:

Haberin Devamı

“Bali’de düzenlenen G-20 Finans Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı, ekonomi diplomasimiz açısından oldukça verimli geçti. Bali’de, küresel finans kuruluşlarının ve yatırım fonlarının üst düzey yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda Yeni Ekonomi Programımıza ilişkin sunumumuzu gerçekleştirdik. Ayrıca yine önemli küresel banka ve yatırım şirketleri ile birebir toplantılarımızı sürdürdük.”

Bakan Albayrak, ABD, Avrupa ve Asya merkezli çok sayıda finans kuruluşu, yatırım fonu ve bankası temsilcileri ile birebir gerçekleştirdiği toplantılarda Yeni Ekonomi Programını anlattıklarını, küresel yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenini artıracak politikaları paylaştıklarını Twitter’dan ifade etmişti.

Haberin Devamı

Albayrak, “Son olarak 8 ülkeden oluşan IMF ülke grubunun ‘İcra Direktörlüğü’ görevini Türkiye olarak devraldık. Bu görevi yürütecek olan Raci Kaya’ya başarılar diliyorum” dedi.

Bali’de küresel yatırımcılara  YEP’i anlattı

Bali’de küresel yatırımcılara  YEP’i anlattı