Ekonomi Balık pazarının gözdesi palamut

Balık pazarının gözdesi palamut

21.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkçı tezgâhlarında palamut bereketi yaşanıyor. Bol çıkan palamutun tane fiyatı İstanbul’da 5 liraya kadar düştü. Bu durumdan vatandaşlar fazlasıyla memnun. Balıkçılar da satışların gayet iyi gittiğini anlatıyor

Balık pazarının  gözdesi palamut

Palamut akını vatandaşın yüzünü güldürdü. 1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla balıkçı tezgâhlarını dolduran palamut, uygun fiyatıyla balık pazarlarının gözdesi oldu. Tezgâhlarda balık bolluğu yaşanırken Kurban Bayramı’nın da araya girmesiyle palamudun tane fiyatı İstanbul’da 5 liraya kadar düştü.

Av sezonu bereketli geçiyor, balık bolluğu yaşanıyor. Biz de Beşiktaş’taki balık pazarının yolunu tuttuk. Balıkçıların ağlarını dolduran palamut tezgâhları da şenlendirdi. Balık fiyatlarının nispeten ucuzlaması vatandaşları sevindirdi. Geçtiğimiz yıllarda palamut kıtlığı yaşanırken bu yıl tam tersi bir durum yaşanıyor. Vatandaşlar balığın bol olmasından ve fiyatların düşük olmasından çok memnun. Palamut fiyatları tezgâhta boyuna göre 5 - 10 lira arasında değişirken, hamsinin kilo fiyatı ise 5 - 7 lira civarında...

Haberin Devamı

20 gündür balık yiyoruz

Balık almaya gelen Rezan Sönmez’in görüşü şöyle: “Balık fiyatları oldukça iyi. Fiyatlardan gayet memnunum. Av sezonundan sonra balık sıkıntısı da yok. Geçen kış balık yiyemedik. Balık sıkıntısı yaşanıyordu ve fiyatlar çok yüksekti. Her gün buraya gelip balık alıyorum. 20 gündür balık yiyoruz. Balıklar bu yıl oldukça lezzetli...”

Dolap et doldu balık ucuzladı

Balıkta bayram bereketi yaşandığını söyleyen balıkçı Ramazan Limoncu, “Vatandaş dolapları etle doldurdu, fiyatlar düştü. Balık oldukça bol. Özellikle palamut... Palamut bolluğu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda büyük palamut bulamazdık ve fiyatlar yüksekti. Şu an palamutun tanesi 1 kilo geliyor. Bayramdan önce palamutun tane fiyatı 15 - 20 liraydı şu an 5 - 10 lira. Müşteri gayet memnun. Av sezonunun açılmasıyla birlikte balığa çok rağbet var” diyor.

Haberin Devamı

Geçen sene yoktu bu yıl bolluk var

Geçtiğimiz yıl balık sıkıntısı yaşandığını belirten balıkçı Güngör Ürper şu görüşleri paylaşıyor: “Bu yıl fiyatlar uygun, balıkta da bolluk var. Palamut yıllardır az geliyordu, bulunmuyordu. Halde bulsak bile fiyatlar yüksekti. Tezgâha koyduğumuzda vatandaş ilgilenmiyordu. Bu sene palamut bol miktarda var, fiyatlar da uygun...”

Fiyatlar hep böyle kalsın

Balık fiyatlarının hep böyle olmasını isteyen Saime Özalkuş, “Balık fiyatlarından gayet memnunuz. Balığı sıklıkla tüketen bir aileyiz. Geçtiğimiz kış balık sıkıntısı vardı balık bulunmuyordu. Balık bulsak bile fiyatlar çok yüksekti yanına yaklaşılmıyordu.

Bu sezon balık oldukça bol ve fiyatlar da uygun. Umarım havalar soğuduğunda fiyatlar artmaz, hep böyle gider” diyor.