Yazarlar
10.09.2018 - 01:30

BALIK SEZONUNU MUTLU AÇTIK

Sitene Ekle
Yine umutlarla dolu bir balık sezonuna başladık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta İstanbul’da bekarlığa veda eden AK Parti Milletvekili Ali İhsan Arslan’ın düğününde bulunduktan sonra, Kireçburnu’nda kendisini bekleyen vatandaşlarla balık sezonunu açtı.

Sevenlerinin büyük katılımıyla, güzel bir şekilde dünyaevine giren Arslan’ın evliliği, cumhurbaşkanını da mutlu etti. Sıra AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’te! Bu arada yine evlenmesi konusunda ısrarlı telkinler alan Kore Seul Büyükelçimiz Ersin Erçin, geçtiğimiz pazartesi “Nişanlandım Süreyya Bey” deyip, sürpriz yaptı. Genç ve zarif nişanlısı ve annesiyle Trilye’ye gelen Ersin Bey, çok mutlu gözüküyordu.

New York’ta av

AK Parti Milletvekili Ali İhsan Arslan’ın düğününden sonra Kireçburnu’na gidip, yavru kalkan balıklarını denize bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçılarla denize açıldı. Zamansız ve usulsüz avlanmalarla ilgili çok olumlu mesajlar verdi. Ben de kendime birazcık haklılık payı çıkardım.

Kurban Bayramı tatilinde oğlum Koray ile gelinim Ayşe’nin, New York’taki Türkiye Konsolosluğu’nda nikah yapıp, balayına çıkma arzularını sade bir törenle gerçekleştirdikten sonra, soluğu okyanusta balık avlamaya çıkarak aldım.

Brooklyn’den okyanusun kıyısına kadar tekneyle açıldık. Taze yemleri oltaya takıp, fırlattım. Köpekbalığı sürülerinin bulunduğu bölgeye rastlamışım. Oltalar dolu geliyordu. Ama hep yavru köpekbalığı yakaladım. Her yavru balığı öperek, denize bıraktım. Ama büyüyüp tekrar gelmelerini istemedim!

Vira Bismillah!

Güzel dileklerle ve sözlerle başladığımız sezonun verimli ve bereketli geçmesini diliyorum. Ama reformist girişimlerle geçici mutluluklar yaşıyoruz. Türkiye’nin hem protein hem de cari açığını azaltacak balıkçılık bakanlığı, ivedilikle kurulmalıdır.  460 bin kilometrekarelik deniz, 178 bin kilometrekarelik akarsu, 3 bin 400 kilometrekarelik baraj alanlarına sahip olan nadide bir coğrafyadaki Türkiye, balık üretiminde ve stokların artırılmasında tahmin edemeyeceğiniz kadar yol alır. Nasıl bu yıl uskumru, sardalye ve orkinosta bolluk yaşadıysak, önümüzdeki yıllarda denizlerimizi akvaryum yapabiliriz. Bu potansiyel bizde var!

BELUGA MERCİMEKLİ BARBUNYA

Malzemeler:

- 200 gr. beluga mercimek

- 2 adet fileto  barbunya balığı

- 1 adet dolmalık sarı biber

- 1 adet dolmalık yeşil biber

- 1 adet paprika

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

- Yeterince  karabiber ve tuz

Yapılışı: Biberleri küp şeklinde doğrayın. Beluga mercimeği suda beş dakika haşladıktan sonra süzün... Tavada zeytinyağında biberleri ve mercimeği, tuz ve karabiberle lezzetlendirip üç dakika soteleyin. Ayrı bir tavada tuz ve karabiber serpiştirdiğiniz barbunya filetolarını sıvı yağda, derili kısmını iki dakika, çevirip diğer tarafını bir dakika pişirin. Servis tabağına mercimekli karışımı yerleştirin, üzerine barbunya balıklarını koyup servis edin. Afiyet olsun.

 

 

 

 

 


Yeniçeri Ocağını kim kurmuştur?
©Copyright 2018 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.