Gündem Balıkçıları şok eden sürpriz

Balıkçıları şok eden sürpriz

15.01.2016 - 12:56 | Son Güncellenme:

Marmara Sahilleri'nden avlanmak için açılan balıkçıların ağına Caretta Caretta takıldı. Gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen balıkçılar, besleyip sevdikleri kaplumbağayı kısa süre sonra tekrar suya bıraktı.

Balıkçıları şok eden sürpriz


Marmara Denizi’nde hiç görülmeyen sevimli su kaplumbağası ilk olarak bir ay önce balıkçı Bayram Kahvecioğlu'na denk geldi. Kahvecioğlu beslediği sevimli su kaplumbağasını tekrar suya bıraktı. Bu sefer ikinci sürpriz dün akşam saatlerinde yaşandı.

Karacabey ilçesi Yeniköy Bölgesi'nden "Vira Bismillah" diyen balıkçı Tanju Dova ve tayfası, balık ağlarına takılan kaplumbağa ile karşılaşınca ne yapacaklarını şaşırdı. Ağların ağır olmasına "bol balık" diye sevinen balıkçılar, ağın toplanmasıyla tekneye çıkan Caretta
Caretta ile farklı duygular yaşadı. Tanju Dova ve arkadaşları sevimli Caretta ile bol bol selfie çekti.
Balıkçıların elleriyle beslediği ve sırtındaki izlerinden daha önce de diğer balıkçının ağlarına takıldığı anlaşılan su kaplumbağasına "Sultan" ismi verildi. Bir süre "Sultan" ile vakit geçiren balıkçılar onu yeniden yaşam alanına geri bıraktı.
Ege ve Akdeniz'de yaşayan ilk kez Marmara'da görülen sevimli Caretta'nın deniz suyu sıcaklığındaki değişimden dolayı Marmara'ya geldiği sanılıyor.

Haberin Devamı

İHA