Balıkesir Balıkesir'de 112 Rallisi Yapıldı

Balıkesir'de 112 Rallisi Yapıldı

05.12.2016 - 14:49 | Son Güncellenme:

.

Balıkesirde 112 Rallisi Yapıldı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de, sağlık ekiplerinin katıldığı "112 Rallisi" düzenlendi.

Haberin Devamı

Yeni Mahalle'deki 112 Başhekimlik binası önünde yapılan ralliye, 3'erli gruplar halinde 10 ekip katıldı. 6 etaptan oluşan yarışlarda ekipler kıyasıya mücadele etti.

Ekipler, gözleri kapalı halde sedyedeki su bardaklarını devirmeden parkuru tamamlamaya çalıştı. 2'nci kattan düşen bir hasta ile maket üzerinde hastaya müdahale gibi konularda da yapılan yarışlarda ekip ruhu sergilendi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet Kocaöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'de eğitime önem verdiklerini belirterek, 112 Rallisi'nin bu amaçla yapıldığını söyledi.

İnsan hayatının çok önemli olduğunu, erken ve hızlı müdahalenin insan hayatını kurtardığını anlatan Kocaöz, şöyle konuştu:

"Ralliyi 6 etapta düzenlememizdeki amacımız, kimseyi birinci seçmek değil. Bizim için sahada çalışan her arkadaşımız birinci ve kahramandır. Bir hayat kurtarmak dünyayı kurtarmak gibidir. Arkadaşlarımız bunun bilincindeler. Çünkü savaş ve doğal afetler dahil her türlü koşulda yurt içinde ve dışında arkadaşlarımız görevlerini severek yapıyorlar. Buradaki amacımız eksiklerimizi tespit etmek, bir diğer amacımız da en kısa zamanda ve en doğru müdahaleyi yapmak."

Haberin Devamı

112 Başhekimi Dr. Mehmet Ali Kılıç da Balıkesir'de ilk kez yapılan rallinin hedefinin hastaya daha hızlı ve en doğru müdahaleyi yapmak olduğunu belirtti.

Kılıç, "Bu ralliden 'ambulans hızı' anlamı çıkarılmamalı. Rallinin esas amacı hastaya, vatandaşlara en doğru ve en hızlı müdahaleyi yapmak olacak." dedi.