Balıkesir Balıkesir'de Tanıtım Programı

Balıkesir'de Tanıtım Programı

25.05.2017 - 21:37 | Son Güncellenme:

.

Balıkesirde Tanıtım Programı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Organize Sanayi Yönetimi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, ortaokul öğrencileri ile bir araya gelen sanayi ve ticaret odası başkanları ile yatırımcılar öğrencilere meslek liselerini seçmeleri tavsiyesinde bulundular.

Haberin Devamı

Balıkesir lisesi toplantı salonunda yapılan, mesleki teknik eğitim tanıtım programı Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Şişecam Genel Müdür Yardımcısı Bülent Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir OSB Müdürü Mesut Eray, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, öğretmenler ve çok sayıda ortaokul öğrencisi katıldı.

Meslek Liselerini tanıtan kısa filmlerin izlenmesi sonrası açılış konuşmasını yapan Balıkesir OSB Müdürü Mesut Eray, öğrencilere hayatlarının en önemli karını verme noktasında olduklarını hatırlatarak, sevecekleri mesleği tercih etmelerini istedi.

Eray, "Balıkesir şu anda sanayicinin göz bebeği halinde. Birçok güzel fabrika açılıyor. Bu güzel firmalarda çalışmak için önce meslek liselerine gitmeniz gerekiyor. Sizlerle birlikte Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Etkinliğe katılarak öğrencilere seslenen Şişecam Genel Müdür Yardımcısı Bülent Eren ise, gençlerden başarılı olmak istiyorlarsa korkmadan istedikleri arzuladıkları şeyin peşinden gitmelerini istedi.

Eren, kendisinin 37 yaşında İngilizce öğrendiğini ifade ederek, özellikle bugün bilgisayarı ve cep telefonlarını kendisinden daha iyi kullanan genç neslin Türkiye'nin geleceğinde korkmadan çalışması halinde başarılı olacağını belirtti.

Eren, kendi hayatından kesitler sunarak, öğrencilerden meslek lisesini seçmelerini istedi.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, günümüzde meslek lisesi öğrencilerinin üniversite mezunlarına göre daha şanslı olduğunu söyledi.

Bir fabrikaya 5 mühendis ama 55 meslek mezunu alındığını belirten Başkan Uğur, bu bağlamda meslek lise mezunlarının hayata 5-0 önde başladığını söyledi.

Uğur, şöyle konuştu:

"Bugün Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde 7 bine yakın çalışanımız var. 10 kişiden fazla işçi çalıştıran, üretim yapan şirketler Sanayi Odasına üye oluyor. Sizin nasıl sınıf başkanınız varsa. Bizde sanayicilerin başkanıyız. Onların sorunlarını dinliyor, çözüm için proje arayışı içine giriyoruz.

Sizler kısa süre önce TEOG sınavına girdiniz. Umarım başarılı geçmiştir. Şuanda bir karar aşamasındasınız. Bizde sizlere değer verdiğimiz için buradayız. OSB’ye önemli yatırımlar oluyor. Ciddi yatırımcılar geliyor. Türkiye’nin önemli markaları birkaç yıl içinde Balıkesir’de olacak.

Haberin Devamı

Biz bu bağlamda Balıkesir’in gençliğine güveniyoruz. Sizlerden tercih yaparken, meslek liselerini tercih etmenizi yada bu tercihi yapma konusunda bir kez daha düşünmenizi rica ediyoruz. Sonuçta bu sizin hür iradeniz ve kararınız. Bizim ricamız mesleki liseyi de unutmamanız.

Hayat sadece normal lise veya üniversiteye girmek değil. Bizim bugün fabrikalarımıza 5 mühendis lazımsa 55 meslek lisesi arkadaş lazım.

Meslek lisesi mezunu arkadaşlarım sahaya her zaman futbol tabiriyle 5-0 önde başlıyorlar. İş başvurularında da meslek lisesi mezunları tercih sebebi oluyor. Bunu da bilmenizi isterim. Siz Türkiye'nin geleceğisiniz diyorlar. Esasında gerçek 3 yıl sonra lise bittiğinde iş hayatına atılacaksınız ve beklide bizim yerimizde siz olacaksınız. Yani siz Türkiye'nin geleceğisiniz."

Haberin Devamı

Toplantıda daha sonra konuşan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’da öğrencilerden meslek liselerini seçmeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak meslek liselerini seçmelerini istediler.