Ankara Balıkesir'de Üreticiye Hibe Destekleri Anlatıldı

Balıkesir'de Üreticiye Hibe Destekleri Anlatıldı

16.01.2018 - 17:19 | Son Güncellenme:

.

Balıkesirde Üreticiye Hibe Destekleri Anlatıldı

BALIKESİR (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörlüğü, çeşitli tarımsal alanlarda yatırım yaparak hibe almayı planlayan üreticiler için tanıtım toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Toplantıda TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Zahid Döğdü, IPARD II programının tarımsal ve hayvancılık ürünlerin işlenmesi, pazarlanması, makine parkları ve yenilenebilir enerji gibi çok farklı alanlara hibe desteği sağladığını söyledi.

Döğdü, geçen 21 Aralık'ta başlayan çağrı ilanının 4 Mart'ta sona ereceğini anlatarak, "Biz yatırımcıları proje hazırlamaya ve bize sunacakları projelerde nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyoruz." dedi.

Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş ise Balıkesir'in tarım kenti olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz tarım ve bakanlık için önemli bir şehir. Balıkesir ürettiği ürünler ile hem nitelik hem nicelik olarak Türkiye ve tarım ekonomimize ciddi katkılar sunan bir şehir. Tarımın her türlü alanı Balıkesir'de yapılıyor. Tabi bu faaliyetle birlikte hükümetimizin sağlamış olduğu kaynaklardan desteklerden fazla oranda faydalanan bir şehir."