Balıkesir Balıkesir'e 50 Milyon Tl Yatırım

Balıkesir'e 50 Milyon Tl Yatırım

15.08.2017 - 18:30 | Son Güncellenme:

.

Balıkesire 50 Milyon Tl Yatırım

İşbir Elektrik Sanayi A.Ş’nin Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde 31 bin 500 metrekarelik alanda yapacağı 50 milyon liralık yatırım için arsa tahsis sözleşmesi BSO konferans salonunda gerçekleştirildi.
İşbir Elektrik Sanayi A.Ş tarafından Balıkesir OSB’de 31 bin 500 metrekare alan üzerine 50 milyon liralık yatırım yapılacak. Yatırım tamamlandığında Balıkesir’de 200 kişiye iş imkanı sağlanacağı öğrenilirken, yıllık üretimi ise 500’den 5 bine çıkaracak. İmza töreninde açılış konuşması yapan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur gururlu ve heyecanlı olduklarını dile getirerek, "İşbir gibi sektörünün öncü lider kuruluşuna OSB’de yer tahsisi yapıyoruz. Balıkesir ve Türkiye sanayisi için inşallah hayırlı olur. İşbir, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfının (TSKGV) bir iştiraki. Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimiz, ordumuzun bir kuruluşuna burada yer tahsisi yapmaktan ayrıca büyük mutluluk duyuyoruz. Biz Balıkesir Sanayi Odası olarak bölgemizde yakın zamanda savunma sanayi ile ilgili kümelenme yapma niyetimiz var. İnşallah bu konuda da İşbir ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ile birlikte çalışmayı düşünüyoruz. Diğer Aselsan, Tai, Roketsan gibi kuruluşlarla da görüşmeler yapıp bölgemizde vakfın dahada da aktif olması için elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Ben bu yatırımın ülkemize ve Balıkesir’e hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Sadık Piyade ise vakfın tamamıyla Türk milletinin bağışlarından oluşan çok farklı bir vakıf olduğunu hatırlatarak Balıkesir’e sadece jeneratör fabrikası değil, Türkiye’nin yenilebilir enerji sektörüne destek olacak milli teknolojiyi getireceklerine vurgu yaptı. Vakfın dünya çapında dereceler aldığına dikkat çeken Piyade, “Vakfımız 1 hafta önce açıklanan dünyadaki tüm savunma şirketleri arasında ilk yüze 3 tane şirketini yerleştirdi. 57. Sırada Aselsan, 61. sırada Tai, 98. sırada da Roketsan var. Bu bizim inanılmaz gurur kaynağımız, Türk milletinin gurur kaynağı. Balıkesir, İşbir’i üstlenmiş ve kendi OSB’sinde arazi tahsis ederek daha da kucaklamıştır" şeklinde konuştu.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, “Bugün burada, bu şehirde yatırım yapıp bu şehirde istihdam sağlayıp, ülkemin büyük hedeflerine 500 milyar dolarlık ihracat hedeflerine katkı sunmak ve ekonomimizi geliştirmek üzere firmalar aracılığıyla katkı sağlamasına tanıklık ediyorum. Bu benim için meslek hayatımda ki en büyük zevklerden bir tanesi. Özellikle OSB yönetim kurulu başkanıma, Balıkesir Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarıma diyorum ki, burada bol bol bu türden törenler yapalım. Bu şehre katkı sunalım, bu şehrin gücünü artıralım. Bu şehrin ülkemize olan katkısını hep birlikte artıralım. Bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı gerçekten bu günlerde de önemini çok iyi anladığımız önemli bir işi yıllar önce gerçekleştirmiş yola çıkmış" dedi.
Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi. Törene Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, İşbir Elektrik A.Ş yönetim kurulu başkanı Em.Tümg.Haluk Çetinkaya, yönetim kurulu başkan vekili Şinasi Toğrol, yönetim kurulu üyesi Selahattin Dönmez, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İşbir çalışanları ve davetliler katıldı.