Balıkesir BALIKESİR’E YENİ MÜDÜRLÜK

BALIKESİR’E YENİ MÜDÜRLÜK

26.04.2015 - 18:39 | Son Güncellenme:

.

BALIKESİR’E YENİ MÜDÜRLÜK

Balıkesir’e Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü birimi kuruldu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un çabası ve önemli katkılarıyla kurulan bu kurum sayesinde ‘tescilli kültür varlıkları’ ile ilgili işlemler artık daha hızlı sonuçlanacak. Bugüne kadar Bursa’ya bağlı olarak yürütülen iş ve işlemlerin bundan böyle Balıkesir’deki Bölge Kurulu Müdürlüğünde yapılacağı bildirildi. Balıkesir’de önemli bir bürokrasiyi hızlı ve kolay hale getireceği belirtilen ve İlin böyle bir kuruma önemli ölçüde ihtiyacı olduğu belirtilen Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün kuruluşuyla ilgili müjdeli haberi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur verdi.
Başkan Uğur, “Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde ki girişimlerimiz neticesinde Balıkesir’e Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü kurulması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete‘de yayınlanmıştır. Bu sayede Tescilli Kültür Varlıkları ile ilgili işlemler artık çok daha hızlı sonuçlanacak olup bu kazanımın Balıkesir’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un hükumet nezdinde ki girişimi ve çabalarıyla Türkiye’de 30’un üzerinde olan Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün Balıkesir’de kurulması büyük bir sevinç ve memnuniyetle karşılandı.