Geri Dön

Bal Kabaklı Muhallebili Pasta Tarifi

Kabak tatlısı tarifleri sonbahar ve kış sezonunun en güzel lezzetlerinden biridir. Balkabağı ile birçok tatlı yapabilirsiniz. Sizin için cheesecake'i andıran balkabaklı muhallebili pasta tarifi paylaştık. İşte balkabaklı muhallebili pasta tarifi...

Bal Kabaklı Muhallebili Pasta Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Muhallebisi için;

-1 litre süt
-2 yemek kaşığı tepeleme un
-2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket krema
-1 paket vanilin

Tabanı için;

-2 paket kremasız, yulaflı bisküvi
-125 gram margarin yada tereyağı
-Yarım su bardağı toz fındık

Balkabağı püresi için;

-1 kilo soyup dilimlenmiş balkabağı
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı su

Bal Kabaklı Muhallebili Pasta Nasıl Yapılır?

Kabak tatlısı tarifleri, bu mevsim sezonunun en çok tercih edilen tatlı tariflerinden biri. Balkabağını ister sadece şerbet dökerek hazırlayın, isterseniz de pasta ve kekler elde edin. Balkabağı ile birçok tatlı yapabilirsiniz. Özellikle muhallebi ile balkabağının birleşimi, ortaya inanılmaz bir lezzet sunacaktır. Peki, kabak tatlısı tarifleri arasında yer alan balkabaklı muhallebili pasta nasıl yapılır?

1. adım: 1 kilo balkabağını soyup dilimleyin. Dilimlediğiniz balkabaklarını tencereye alın şekeri ve suyunu ilave edip yaklaşık 20-25 dakika suyunu çekene kadar pişirin.

2. adım: Muhallebisi için krema ve vanilya harici bütün malzemeleri bir tencereye alın ve 15-20 dakika kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

3. adım: 15-20 dakika daha sonra altını kapatıp krema ve vanilyayı ekleyip 5 dakika daha çırpın ve kenara alın.

4. adım: Pişen kabakları da püre olana kadar rondodan geçirin.

5. adım: Daha sonra bisküvileri de rondodan geçirin ve un haline getirin.

6. adım: Erittiğiniz tereyağını ve toz fındığı da karışıma ekleyin, güzelce karıştırın.

7. adım: Çelik kalıbın dibine yağlı kağıt serdikten sonra tabanı için bisküvili karışımı yayın ve kaşığın arkasıyla ya da bardağın altıyla bastırarak iyice düzleyin.

8. adım: Hazırladığınız muhallebiyi üzerine dökün ve onun üzerine de balkabağı püresini ilave edip eşit şekilde yayın.

Son adım: Bol cevizle üzerini süsleyin ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber