Sakarya Balkan Göçmenlerinin Hak Arama Mücadelesi

Balkan Göçmenlerinin Hak Arama Mücadelesi

06.08.2017 - 12:12 | Son Güncellenme:

.

Balkan Göçmenlerinin Hak Arama Mücadelesi

SAKARYA (AA) - Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, "Bulgaristan'daki zulüm yıllarının sorumluları mutlaka adalet önünde hesap vermelidir" dedi.

Haberin Devamı

Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980'li yıllarda Bulgaristan'da zulme, işkenceye uğramış soydaşlarının Balkanlarda Adalet, Haklar ve Kültür ve Dayanışma Derneğince (BAHAD) açılan davaya müdahil olacaklarını söyledi.

Eylülde görülecek davada Sofya'ya mahkeme salonuna giderek dernek üyelerinin haklı mücadelesine destek vereceklerini ifade eden Hacıoğlu, şunları söyledi:

"Bundan sonra açılan davalarında takipçisiyiz. Bulgaristan'daki zulüm yıllarının sorumluları mutlaka adalet önünde hesap vermelidir. Konferedasyon olarak Türkiye'nin ve balkan ülkelerinde yaşayan hemşehrilerimizin de nerede olursa olsun haklı sebeplerine sahip çıkacağız. Mahkemeler de müdahil olacağız. Önümüzdeki günlerde konfederesyonumuzda yeni akademisyen, hukukçu, iş adamı ve diğer dallardaki danışma kurulu çalışmalarımızın son aşamasına geldik. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımıza başlayacağız."