Edirne BALKAN ŞEHİTLERİNE YAĞMUR ALTINDA TÖREN

BALKAN ŞEHİTLERİNE YAĞMUR ALTINDA TÖREN

26.03.2014 - 14:10 | Son Güncellenme:

.

BALKAN ŞEHİTLERİNE YAĞMUR ALTINDA TÖREN

26 Mart Balkan Savaşları’nın 101'inci yıl dönümü dolayısıyla Edirne’de Balkan Şehitliğinde hava muhalefetine rağmen tören düzenlendi.
Balkan Şehitleri’ni anma programı yağan yağmura rağmen gerçekleştirilirken protokol üyeleri şemsiye altında programı devam ettirdi. Sarayiçi’ndeki Balkan Şehitliği ve Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenlerde Balkan Savaşları sırasında şehit düşenler özlemle anıldı. Balkan Savaşları’nın 101’inci yılında şehitler için düzenlenen anma etkinliklerine Edirne Valisi Hasan Duruer, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Jandarma Alay Komutanı Hakkı Çetin, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Vardar ile çok sayıda sivil ve askeri erkan katıldı.
Şehitliğe çelenklerin konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Askerler tarafından saygı atışının yapılmasının ardından İl Müftüsü Ömer Taşcıoğlu tarafından şehitler için dua edildi. Daha sonra Balkan Savaşları’nda şehit düşen 100 subay ve 400 erin adının yazılı olduğu mermer taşlara kırmızı karanfiller bırakıldı.
Programın ikinci bölümü, Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından Edirne Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından müzik gösterisi sunuldu.