Edirne Balkanlarda ‘Edirne'

Balkanlarda ‘Edirne'

13.03.2018 - 15:02 | Son Güncellenme:

.

Balkanlarda ‘Edirne

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Hava Yolları (THY), Sofya ve Makedonya Türkiye Büyükelçiliği ile Ticaret Odaları’nın düzenlendiği Türkiye Tanıtım etkinliklerine ‘Edirne’ damgasını vurdu.
Edirne’nin tarihi, turizm ve doğal yapısı Balkanlardaki turizm acentelerinin dikkatini çekerken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne’deki yaklaşık 3 milyon ziyaretçi sayısını önümüzdeki ilk 5 yıl içerisinde 5 milyon, 10 yıl içinde 10 milyona çıkartmayı hedeflemekteyiz. Edirne’nin geleceğini turizm üzerine kuruyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı, hedeflerimizi şimdiden belirledik" dedi.

Edirne sunumu büyük ilgi çekti
Türkiye ve Edirne sunumu sonrasında verilen kısa bir aradan sonra ise Makedonya’nın çeşitli bölgelerinden gelen acenteler ile B2B toplantısı yapıldı. Türkiye’den ise sadece 2 masa hazır bulundu. Edirne Valiliği Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Edirne Belediyesinden Aydemir Ay, B2B toplantıya gelen her acenteye Edirne tanıtım kitabı, Edirne tanıtım CD’si hediye etti, Edirne otelleri hakkında bilgiler verdi. Katılımcılara Edirnekari, Edirne çini tabağı içerisinde badem ezmesi ve lokumlar ikram edildi. Ziyaretçilere, Edirne hakkında çeşitli videolar izletildi.
Yurt dışında yapılan Türkiye tanıtım etkinliklerine katılmanın Edirne için önemine değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne’deki yaklaşık 3 milyon ziyaretçi sayısını önümüzdeki ilk 5 yıl içerisinde 5 milyon, 10 yıl içinde 10 milyona çıkartmayı hedeflemekteyiz. Edirne’nin geleceğini turizm üzerine kuruyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı, hedeflerimizi şimdiden belirledik. Hürriyet Gazetesi ve Edirne Ticaret Odası ile birlikte organize ettiğimiz Edirne Turizm Zirvesi/Turizm panelinden de birçok dersler çıkardık. İnanıyoruz ki, Edirne her geçen gün yükselmeye devam edecek, hak ettiği noktaya gelecektir. Edirne’de eksikliklerimizi turizm sektörü çalışanlarını ve turizm sektöründen kazanç sağlayanlar ile sürekli görüşmekte ve eksikliklerimizi giderme aşamasındayız" dedi.