Geri Dön

Ballı hardallı hindi tarifi

Ballı hardallı hindi tarifi özellikle yeni yılda ne pişirsem diye düşünenler için en kolay hindi tariflerinden biri. Yeni yıl tariflerinin ana malzemesi olan hindiyi bu defa kolayca pişirebileceksiniz. Ballı hardallı hindi nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, işte ballı hardallı hindi tarifi:

Ballı hardallı hindi tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hindi göğüs
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı bal
2 yemek kaşığı hardal
biberiye, karabiber, pul biber, tuz
1 diş sarımsak

Ballı Hardallı Hindi Nasıl Yapılır?

1. Bir kasede zeytinyağı, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları karıştırın.
2. Hindinin içini ve dışını hazırladığınız bu karışıma bulayın.
3. Hazırladığınız hindi etini ızgaraya koyun ve üzerini kapamadan önceden ısıttığınız fırında 1,5-2 saat kadar pişirin.
4. Hindi göğüsler pişerken bir kasede hardal ve balı karıştırın.
5. Fırını kapatmanıza son yarım saat kala bu sosu bir fırça yardımıyla hindi göğüsün üzerine sürün.
6. Hindilerin içinin de piştiğine emin olduktan sonra hindiyi fırından alın.

İşte ballı hardallı hindi yapımı bu kadar basit.

Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber