Ballı kanat, değişik tatları sevenler, uzakdoğu mutfağına yakın olanlar için doğru bir tercih. Yapımı da oldukça pratik olan ballı kanat tarifini sizler için hazırladık. 

Pişirme önerisi

Tavuk kanatlarını; buzdolabında, hazırladığınız terbiye karışımında ne kadar uzun süre bekletirseniz, o kadar lezzetli olacaktır.
Önceden ısıtılmış; 220 derece fırında 25-30 dakika. 

Malzemeler (4 kişilik)

1 kilo tavuk kanadı, 
1 yemek kaşığı tereyağı, 
4 yemek kaşığı zeytinyağı, 
4 yemek kaşığı bal, 
1/2 su bardağı su, 
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 
1 çay kaşığı karabiber, 
4 diş sarımsak, 
2 yemek kaşığı nar ekşisi, 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 
1 çay kaşığı tuz. 

Hazırlanışı:

Tavuk kanatlarını daha iyi pişmeleri için; ortalarından kesik atarak derin bir kaba alın.

1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefili, ezilmiş 4 diş sarımsağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisini, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, 4 yemek kaşığı balı, 1 çay kaşığı karabiberi, 4 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyerek tüm malzemeyi birlikte karıştırın.

Terbiye karışımında beklettiğiniz tavuk kanatlarını, fırın tepsinizin üzerine koyacağınız ızgara teline düzgün bir biçimde yerleştirin.
220 derece önceden ısıtılmış fırında, 25-30 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun