Geri Dön

Ballı sütlü zencefil çayı

Dr. Fevzi Özgönül, zencefilli sütün faydalarını şöyle anlatıyor

Ballı sütlü zencefil çayı

Uzun saatler ve sıcak yaz günlerinde tutulan oruç, kişileri az da olsa zorluyor. Ancak mucize ballı sütlü zencefil çayıyla Ramazan'ı kolaylıkla geçirmek mümkün. Bu mucize çay Ramazan'da susamaya, acıkmaya, strese ve yağ yakmak isteyenlere yardımcı oluyor. Dr. Fevzi Özgönül, zencefilli sütün faydalarını şöyle anlatıyor: "Ballı sütlü zencefil çayı kortizol üretimini azaltarak dopamin ve seratonin hormonlarının salınımını düzenleyici etkisi ile vücudumuzu depresyona ve strese karşı koruyucudur. Ayrıca sindirim enzim üretimini de tetiklediği için oruçlu olduğumuz dönemde daha az acıkmamızı sağlar ve göbek ağlarından da daha kolay kurtuluruz.

Haberin Devamı

Malzemeler:


Taze zencefil 1-2 ince dilim veya yarım çay kaşığı toz zencefil,
1 çay kaşığı bal,
1 bardak kaynamış su veya 1 kahve cezvesi sıcak su.

Hazırlanışı:


Taze zencefili patates soyar gibi kabuğunu soyun. 2 ince dilim kesin. Toz zencefil ise yarım çay kaşığı toz zencefili demlenmek üzere cezveye koyun ve üzerini çay tabağı ile kapatın. 10 dakika kısık ateşte kaynatın. 5 dakika bekleyin. Fincanın 1/3 ünü bu demlediğiniz çayı süzerek doldurun. 1 çay kaşığı balı içerisine karıştırın ve en son üzerini süt ile doldurun. Süt sevmiyorsanız içerisine biraz limon suyu konulabilir. Fakat süt hem acıktırmaz hem de sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber