Ankara 'BALMUMU NÖBETÇİLER' ULUCANLAR'DA

'BALMUMU NÖBETÇİLER' ULUCANLAR'DA

24.04.2014 - 17:32 | Son Güncellenme:

.

BALMUMU NÖBETÇİLER ULUCANLARDA

Ulucanlar Cezaevi'ndeki balmumu heykeller ziyaretçilerin büyük beğenisini topluyor. Daha önce müzeye yerleştirilen balmumu heykellerin büyük ilgi görmesi üzerine, Altındağ Belediyesi 2 balmumu heykel daha yaptırdı. Askeri üniformalı 2 heykel müzedeki yerini alırken, insan dokularının kullanıldığı heykeller, gerçeğinden ayırt edilemiyor.
HEYKELLERDE İNSAN DOKUSU KULLANILDI
Saç telinden cildine, göz bebeklerinden sakallarına kadar büyük bir titizlikle işlenen 2 asker heykeli, Ulucanlar Cezaevi’nde nöbete başladı. Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan balmumu heykeller, insandan ayırt edilemeyecek kadar gerçekçi...
Heykellerde, portakal kabuğu ve akrilik malzeme kullanılarak eserlerin sıcaktan etkilenmemesi hedeflendi. Yaklaşık 40 günlük bir çalışma sonucunda tamamlanan balmumu heykeller, kıyafetlerinden saç modellerine kadar 1970’li yılları yansıtıyor.
“HEYKELLER MÜZEYE ÇOK YAKIŞTI”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi'nin o günkü koşulları yansıtması bakımından özenle dizayn edildiğini söyledi. Müzede, cezaevi koşullarını birebir canlandırmaya çalıştıklarını dile getiren Tiryaki, “Altındağ Belediyesi olarak tarihi değerlere sahip çıkmayı temel görevimiz biliyoruz” dedi.
Başkan Tiryaki, yeni heykellerin Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne çok yakıştığını belirterek, “Müzeyi gezen ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Bu da yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Daha önce yerleştirdiğimiz balmumu heykeller ziyaretçiler tarafından çok beğeniliyordu, bu nedenle heykel sayısını biraz daha artırmak istedik” diye konuştu.