İstanbul Balyoz Davası Savcısı Savaş Kırbaş'ın Fetö Davasında Mütalaa

Balyoz Davası Savcısı Savaş Kırbaş'ın Fetö Davasında Mütalaa

21.09.2018 - 12:21 | Son Güncellenme:

.

Balyoz Davası Savcısı Savaş Kırbaşın Fetö Davasında Mütalaa

Balyoz davası savcılarından Savaş Kırbaş’ın, üç kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı sanık Kırbaş’ın ’’silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
Balyoz davası savcılarından Savaş Kırbaş’ın, FETÖ’den yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Savaş Kırbaş ile avukatı hazır bulundu.
Duruşmanın başlamasının ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Kırbaş’ın FETÖ mensuplarının şifreli mesajlaşma programı olarak kullandığı Bylock kullancısı olduğunu, yine örgüt tarafından kumpas kurularak sahte deliller ile kurgulanan Balyoz davasının savcısı olarak görev yaptığı, dosyadaki tanık beyanları, örgüte iltisakı nedeniyle HSK tarafından meslekten çıkarılması nedeniyle sanığın örgüte üye olduğunun sabit olduğunu belirtti.
Cumhuriyet savcısı, sanık Kırbaş hakkında ’’silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Mütalaaya karşı beyanı sorulan sanık Kırbaş, savunma için süre talebinde bulunarak, ’’Bir davada savcı olmak suç mudur. Özellikle bu davaya savcı olmak istemedim. Balyoz davasını bilmiyorsunuz?. Çetin Doğan bir darbecidir. 28 Şubat davasından müebbet hapis cezası almış ve tutuksuzdur. Balyoz davasını bilmiyorusunuz. Balyoz davasında savcılık 7 kişi hakkında temyiz istedi. 7 kişi ile darbe mi yapılır? Ayrıca Bylock konusunda giriş ve şifre bilgilerim dosyada yoktur. Bu neden rapor alınmasını istedim. Şeref sözü veriyorum kaçmayacağım. Tahliye mi talep ediyorum’’ dedi.
Savaş Kırbaş’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanık ve avukatına mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre vererek duruşmayı erteledi.
- İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Kırbaş’ın, kamuoyunda "Balyoz Planı’’ davası olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli rütbeli askerlerin yargılandığı davanın duruşma savcılarından olduğu yer alıyor. İddianamede Kırbaş’ın, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.