Gündem Balyoz kararını onayan hâkimlere suç duyurusu

Balyoz kararını onayan hâkimlere suç duyurusu

16.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balyoz davasından ceza alan, sonrasında kumpas olduğu gerekçesiyle yeniden yargılanıp beraat eden emekli Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar, özel yetkili mahkemenin kararını, “yasa dışı delillerle mahkûm edildiklerini söylemelerine rağmen” onayan Yargıtay 9’uncu Dairesi başkanı ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Balyoz kararını onayan hâkimlere suç duyurusu

İlğar dilekçesinde, “Dünyanın bugüne kadar gördüğü en büyük dijital veri sahtekarlığı kurgulanarak, Deniz Kuvvetleri bir suç organizasyonu, şahsım da terörist ve darbeci olarak gösterilmeye çalışılmıştır” dedi.
Foça Çıkartma Filo Komutanı olduğu sırada hakkında peş peşe soruşturmalar açılan emekli Tuğamiral Mehmet Fatih İlğar kamuoyunda Balyoz, Amirallere Suikast, Poyrazköy olarak bilinen davalardan yargılandı. Balyoz davasından ise 18 yıl hapis cezasına mahkum edildi. İlğar’ın, diğer sanık askerlerin ve avukatların delillerin sahte olduğuna yönelik itirazlarına rağmen Yargıtay 9’uncu Dairesi özel yetkili yerel mahkemenin verdiği kararları onadı. Yaklaşık 3.5 yıl cezaevinde kalan İlğar, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali yaşandığına yönelik kararı sonrasında yeniden yargılanıp bu kez beraat etti.
Hukuk mücadelesi
Ceza almalarına neden olan delillerin sahte olduğunun ortaya çıkmasından sonra beraat eden İlğar, sorumlular hakkında hukuk mücadelesi başlattı. Bu arada Yargıtay’ın haklarında soruşturma başlattığı ve halen devam eden Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, üyeleri Hamza Yaman, Ahmet Toker, Fikriye Şentürk, Abdurrahman Kavun ile Yargıtay Savcısı Hüseyin İnce hakkında, İlğar da suç duyurusunda bulundu.