Gündem "Balyoz" mağduru albaya tazminat

"Balyoz" mağduru albaya tazminat

17.01.2018 - 17:48 | Son Güncellenme:

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün  (FETÖ) kumpas davalarından "Balyoz"da yargılanan Antalya İl Jandarma Komutanı  Albay Yusuf Kelleli'ye 267 bin lira tazminat veren yerel mahkeme kararını onadı.

Balyoz mağduru albaya tazminat

Kamuoyunda kumpas davası olarak bilinen "Balyoz" davası kapsamında tutuklanan ve sonrasında beraat edip görevine dönen Kelleli, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Mahkeme, Kelleli'yi haklı bularak, kendisine 17 bin lira maddi, 250 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin tazminat kararını onadı.

Kelleli'nin avukatı Mahir Işıkay, müvekkilinin 3 yıl 5 ay 13 gün tutuklu kaldığını, Balyoz davasından beraat ettiğini, beraat kararının da Yargıtay tarafından onandığını söyledi.

Müvekkilinin tutuklu kaldığı dönemde kalp rahatsızlığı geçirdiğini, bu nedenle halen düzenli ilaç kullandığını aktaran Işıkay, tutuklama kararıyla mesleki olarak ilerlemesi engellenen Kelleli'nin askeri kişiliğinin ciddi anlamda zedelendiğini, cami bombalamak gibi alçakça bir iftiraya maruz bırakıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Işıkay, bu nedenlerle 226 bin lira maddi,1 milyon lira manevi tazminat taleplerinin Yargıtayın onama kararıyla kısmen de olsa karşılandığını söyledi.