Gündem Balzac’ı öldüren köpeğin sahibine hapis cezası

Balzac’ı öldüren köpeğin sahibine hapis cezası

10.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Caddebostan sahil yolunda 24 Eylül akşamı, Süphan Emre Aydın’ın gözetimindeki ağızlığından kurtulan Alman kurdu ‘Oscar Cardozo’ ismindeki köpek, bir anda

Balzac’ı öldüren köpeğin  sahibine hapis cezası

İstanbul Caddebostan sahil yolunda 24 Eylül akşamı, Süphan Emre Aydın’ın gözetimindeki ağızlığından kurtulan Alman kurdu ‘Oscar Cardozo’ ismindeki köpek, bir anda saldırdığı Çağla Çankırılı’nın Balzac ismindeki ‘pug’ cinsi köpeğini parçalamıştı. Çankırılı’nın şikayeti üzerine Aydın hakkında 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davada ifade veren Balzac’ın sahibi şikayetçi Çağla Çankırılı olay günü Aydın’ın köpekler arasındaki kavgayı ayıramadığını belirtti. Tutuksuz sanık Süphan Emre Aydın ise köpekler arasındaki kavga esnasında köpeğinin ağızlığının kopması üzerine olayın gerçekleştiğini ifade etti. Mahkeme, karakterinin belirsizliği nedeniyle ne kadar iyi huylu olursa olsun topluma açık yerlerde Alman Kurdu cinsi köpeklerin saldırganlaşabileceklerini tasmasız ve maskesi olmadan serbest bırakılmaması gerektiği belirtildi.

Ertelemeye gidilmedi

Aydın’ın “Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması” suçunu işlediğini belirten mahkeme sanığın 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın dava sürecinde pişmanlık belirtisi göstermediği, hakkında başka bir mahkemeden hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının bulunmasına rağmen suç işlemekten kaçınmadığı gerekçesiyle cezasında ertelemeye de gidilmedi.