Dünya Bana ortaya çıktı

Bana ortaya çıktı

07.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de rejim ve İran destekli Şii milislerin kuşatmasındaki Doğu Halep’te yaşananları sosyal medya üzerinden dünyaya duyuran 7 yaşındaki Bana el Abed, Twitter’a yeniden döndü.

Bana ortaya çıktı

Cumartesi gününden bu yana kendisinden haber alınamayan ve hesabına ulaşılamayan Bana, önceki gece Twitter’da “Saldırı altındayız. Gidecek hiçbir yer yok. Her dakika ölüm gibi. Bize dua edin. Hoşçakalın” mesajını paylaştı. Doğu Halep’in Katırcı mahallesinde yaşayan Bana ve İngilizce öğretmeni annesi Fatma, 3 ay önce Twitter’da açtıkları hesapla dünyaya, katliamın sona ermesi için harekete geçme çağrısı yapıyordu. Anne kızın yaklaşık 210 bin takipçisi bulunuyor.

Haberin Devamı

Bana, 27 Kasım’daki mesajında evlerinin bombalandığını yazmış ve toz içinde bir fotoğrafını yayınlamıştı. Annesi Fatma’nın “Şimdi ordunun bizi yakaladığına eminiz. Birbirimizi başka bir gün göreceğiz sevgili dünya” mesajını paylaştığı cumartesi gününden bu yana anne kızdan haber alınamıyordu. Takipçileri, anne ve kızın ortadan kaybolması üzerine Twitter’da “#WhereisBana” (Bana nerede) etiketiyle bine yakın mesaj paylaşmıştı.

Toplantı iptal

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD arasında Suriye’nin Halep kentiyle ilgili Cenevre’de yapılması planlanan toplantının, Amerikan tarafının katılmaması nedeniyle iptal olduğunu bildirdi. Lavrov, “ABD, Halep’le ilgili önerilerini geri çekti. Sundukları belgeleri de geri çektiler. Sundukları yeni belge ise zaman kazanmak için hazırlanmış bir belge” dedi. Halep’in doğusundaki bazı silahlı grupların bulundukları bölgeleri terk etmek istemediğini hatırlatan Lavrov, “Her durumda Halep’i kendi isteğiyle terk etmeyen silahlı gruplar imha edilecek” ifadesini kullandı.