Gündem Bangkok bombacısı Uygur kökenli çıktı

Bangkok bombacısı Uygur kökenli çıktı

03.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha, başkent Bangkok’ta bir süre önce düzenlenen ve en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının baş şüphelisinin yakalandığını duyurdu.

Bangkok bombacısı Uygur kökenli çıktı

‘Sarı tişörtlü bombacı’ olarak tanınan şahsın Kamboçya sınırında yakalandığı belirtildi. Sa Kaeo kontrol noktasında yakalanan şüphelinin üzerinden Çin pasaportu çıktı. Pasaportunda yazılan bilgilere göre, Yusufu Mieraili adındaki şüpheli Uygurların yaşadığı Çin’in Şincan bölgesinde doğdu. Bununla beraber, adı Emrah Davutoğlu olarak açıklanan ve ‘savaş materyalleri’ taşımakla suçlanan şüpheli Türk için de yakalama kararı çıkartıldı. Tayland polisi tarafından yapılan açıklamada, Davutoğlu’nun bombacılara yardım ve yataklık ettiği belirtildi. Davutoğlu, Türkiye’de bulunduğu ortaya çıkan ve saldırının tek Taylandlı şüphelisi Wanna Suansan’ın eşi. Polis, dün de 3 Türk vatandaşı hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Edinilen son bilgiler ve baş şüphelinin ortaya çıkması, saldırının Tayland tarafından Çin’e iade edilen Uygurların öcünü almak için gerçekleştirildiği tezini kuvvetlendirdi