Edirne Bangladeş Başkonsolosundan Etso'ya Ziyaret

Bangladeş Başkonsolosundan Etso'ya Ziyaret

18.07.2017 - 16:43 | Son Güncellenme:

.

Bangladeş Başkonsolosundan Etsoya Ziyaret

EDİRNE (AA) - Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Mohammad Manirul İslam, Edirne Ticaret Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt'u ziyaret etti.

Haberin Devamı

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Zıpkınkurt, ziyarette, Edirne'nin Osmanlı'ya başkentlik yapmış tarihi bir şehir olduğunu belirtti. 700 tescilli eserin ayakta ve hala kullanılabilir durumda olduğunu aktaran Zıpkınkurt, "İlimiz tarihi eser bakımından zengin bir kent. En çok iş gücü barındıran ve ekonomiye katkı sağlayan iş kolu tekstil sanayi olması ile beraber, tarım ve turizm İlimiz ekonomisinin yapı taşlarıdır." ifadelerini kullandı.

İslam da üç yıl önce İstanbul başkonsolosluğunda göreve başladığını ve Türkiye'ye geldiğinden bu yana çok samimi karşılanarak, hiç bir zaman yabancılık çekmediğini belirtti.

Bangladeş'in son yıllarda ekonomik açıdan olağanüstü büyüme sağladığını aktaran İslam, "Tarım ve hazır giyim sektörü ekonominin en dinamik olduğu alanlardır. Nüfus yoğunluğundan dolayı iş gücü maliyetleri düşük ve enerji ucuz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ziyarette, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren de yer aldı.

Konuşmaların ardından Zıpkınkurt ve İslam, birbirlerine hediye verdi.