Gündem Bankalardan eğitim seferberliği

Bankalardan eğitim seferberliği

05.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Büyük şirketler eğitime katkı sağlamak için çeşitli projelere imza atıyor. Bankalar da bu konuda öne çıkıyor.

Bankalardan eğitim seferberliği

Burs başta olmak üzere kişisel gelişim, finansal okuryazarlık, bilim, sanat gibi birçok alanda destek sağlayan bankaların eğitim projeleri şöyle:

Haberin Devamı

Gençlere tam destek

İş Bankası, Türkiye Satranç Federasyonu’nun ana sponsorluğunu üstlenerek, satranç dersi alan öğrencilere 21 bin satranç sınıfı açtı. “Karneni Göster Kitabını Al” projesiyle 1 milyon ilköğretim öğrencisine kitap armağan ediyor.

“81 İlden 81 Öğrenci” projesiyle Darüşşafaka sınavını kazanan öğrencilerin eğitim masrafları karşılayan banka, 1971’den bu yana sürdürülen “Altın Gençler” ile her yıl üniversite sınavında üstün başarı gösteren öğrencileri ödüllendiriyor. Gençlere 5.000 TL para ödülü ve “InterRail Global Pass” bileti de hediye ediyor.

Üniversite ile iş birliği

Yapı Kredi, Young Guru Academy’nin (YGA), çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığı sosyal kalkınma projesi Anadolu’ya Bilim Göçü, Yapı Kredi desteğiyle Çocuk Evi’ndeki devlet koruması altındaki çocuklara ulaşıyor.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi’nin başlattığı Anadolu Bursiyerleri Programı’nda, 8 öğrencinin eğitim giderleri üstleniliyor. MEF Üniversitesi iş birliğiyle Yapı Kredi Bankacılık ve Sigortacılık Ön Lisans Programı hayata geçiren banka, Kocaeli Çayırova’da Yapı ve Kredi Bankası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açtı.

Girişimciler odağında

Akbank, Ekonominin Kahramanı Çocuklar projesi kapsamda onların bilinçli tüketici olmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

“Soran sorgulayan gençlik için öğretmen eğitimine destek” sloganıyla yola çıkan “Düşünme Gücü” projesiyle 1 yılda, sekiz ilde 4 bin 250 öğretmen yetiştirildi, 141 bin 270 öğrenciye ulaşıldı.

“Akbank Girişimci Geliştirme Programı” girişimcilere başarılı, verimli bir işletme kurmalarını sağlayacak sağlam bir altyapı sunabilmek, gerekli eğitimleri vermek ve uygulamalı proje çalışmaları gerçekleştirmek için planlandı.

Kodlama dersleri veriyor

QNB Finansbank, Microsoft Türkiye işbirliğinde hayata geçirdiği “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinde çocuklara kod yazmayı öğretiyor.

Banka, genç müzisyenlerin, ulusal ve uluslararası büyük başarılar elde etmeleri için Çağdaş Eğitim Vakfı’nın 2009’da başlattığı “ÇEV Sanat Genç Yetenekler” projesine 2017’den itibaren destek veriyor.

Haberin Devamı

Gönüllü finansçıların 8-12 yaş arasındaki çocuklar için geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle her yıl Gönüllü Finansçı Minik Eller Büyük Hayaller Proje Yarışmaları düzenliyor. Projeler arasında seçilen ilk 3 projenin hayata geçmesi için destek oluyor.

Öğretmenleri unutmadı

Garanti Bankası’nın 2008’de kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Türkiye’de öğretmenlerin gelişimine yönelik ilk ve tek sivil toplum örgütü olarak faaliyetlerini sürdürüyor. ÖRAV, 10 yılda 165 binden fazla öğretmene eğitim verdi.

Banka, 5 TaşSosyal ve Finansal Liderlik Projesi’yle gelecek nesillere finansal okuryazarlık bilinci kazandırmayı hedefliyor.

Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen “Garanti ile Geleceği Kodla” projesinde öğrencilere, temel düzeyde kodlama robotik, algoritma ve tasarım odaklı düşünce eğitimi veriliyor.

ING Bank, tasarruf odaklı finansal okuryazarlık programı Turuncu Damla’yı yürütüyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde 3. ve 4. sınıflarına yönelik yürütülen programın temel amacı davranış değişikliği yaratmak.

Haberin Devamı

Türk Eğitim Derneği (TED) kurumsal sponsorluğunda 120 öğrenciye tam zamanlı eğitim bursu sağlayan Denizbank ise Toplum Hizmetleri Vakfı’nın (TOVAK) İMECE projesine destek veriyor.