Gündem Banliyö hattında peronlar yükseliyor

Banliyö hattında peronlar yükseliyor

15.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da banliyö hattının yeniden açılabilmesi için sürdürülen çalışmalar yoğunlaştırılırken, rayların döşenmeye başladığı hatlarda yolcuların inip bineceği peronlar da ortaya çıkmaya başladı.

Banliyö hattında peronlar yükseliyor

45 kilometrelik banliyö ve tren hatlarının tamamlanması ve Marmaray projesi ile entegrasyonu sağlandığında Gebze’den Halkalı’ya 105 dakikada, Bakırköy’den Bostancı’ya 37 dakikada seyahat edilebilecek. Söğütlüçeşme-Yenikapı’nın seyahat süresi ise 12 dakika olacak. Hatta günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanıyor.

Haberin Devamı

Hattaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken pek çok bölümde rayların döşenme işlemi tamamlandı. Çalışmalarda yolcuların inip binmekte kullanacağı peronlar da gün yüzüne çıktı.

Banliyö hattında peronlar yükseliyor

Öte yandan seferlerin durdurulmasının ardından Haydarpaşa Garı’nda kalan eski banliyö trenlerinin bekleyişi sürüyor. Yıllarca İstanbulluları taşıdıktan sonra 4 yılı aşkın süredir bekleyen eski banliyö trenlerinin yeni hat üzerinde kullanıp kullanılmayacağı ise henüz belli değil. Metro standartlarına yükseltilecek hatta yeni trenlerin kullanılması bekleniyor. Bu amaçla Haydarpaşa Garı’nın gümrük bölümüne doğru olan kısımda çok sayıda yeni tren bekletiliyor.

‘Bu yıl açılsın’

Göztepe’de tren hattı yakınlarında yaşayan bir mahalleli, “Burada oturanlar olarak sıkıntısını çektik. Bu yılın sonunda bitmesini bekliyoruz. Bittiği zaman herkes için güzel olacak” dedi. DHA