Gündem Banu Cennetoğlu SAHA’da

Banu Cennetoğlu SAHA’da

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

SAHA, Banu Cennetoğlu’nun Londra’da bulunan Chisenhale Gallery’de gerçekleştirilen sergisi için yeni eser üretimi desteği verdi.

Banu Cennetoğlu SAHA’da

Sanatçının hareketli görsellerden oluşan yeni enstalasyonunun yer aldığı sergi, 28 Haziran - 26 Ağustos 2018 tarihleri arasında görülebiliyor. Cennetoğlu’nun birden fazla isme sahip eseri, sanatçının kişisel arşivinden derlenen dijital görsellerden oluşuyor. Sergi süresince, 10 Haziran 2006’dan 21 Mart 2018’e kadar olan süreci kapsayan, müdahale edilmemiş, kronolojik bir düzenle akan görsel ve videolardan oluşan, 128 saat 22 dakika süren çalışmanın her gün farklı bir bölümü gösterilecek. Çalışma, sanatçının kızının doğumundan sanat pratiğine dair belgesel nitelikte görüntülere, çeşitli protestolar ve seremonileri kapsayacak şekilde, kişisel, teknolojik, sosyal ve politik değişimlerin izini sürüyor.

Haberin Devamı

Chisenhale Gallery’de sergilenen eserinin yanı sıra, Cennetoğlu, bu sene 1993’ten bu yana UNITED for Intercultural Action tarafından güncellenen ve Avrupa’ya göç esnasında yaşamlarını kaydedenlerin bilgilerinin yer aldığı The List (Liste)’nin 20 Haziran Dünya Mülteci Günü’nde The Guardian gazetesiyle dağıtımını sağladı. Chisenhale Galeri ve Liverpool Bienali iş birliğiyle üretilen Liste’nin ücretsiz kopyalarına Chisenhale Galeri (28 Haziran - 26 Ağustos 2018) ve Liverpool Bienali (14 Temmuz- 28 Ekim 2018) aracılığıyla erişilebilir.