Ankara Banvit Başarısını Tekrarlamak İstiyor

Banvit Başarısını Tekrarlamak İstiyor

08.12.2017 - 20:24 | Son Güncellenme:

Başantrenör Filipovski: "Bu sene farklı ve yeni bir takımımız var ama tabii ki başarıyı tekrar etmek istiyoruz" "Birçok oyuncunun hem para hem de kariyer olarak ileri gitmesine vesile olduk" "Lig şampiyonu olmak, milli takımı çalıştırarak bir altın madalya kazanmak. Bunlar, çok istediğim ve hayal ettiğim şeyler"

Banvit Başarısını Tekrarlamak İstiyor

BALIKESİR (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Banvit'in başantrenörü Saso Filipovski, "Bu sene farklı ve yeni bir takımımız var ama tabii ki başarıyı tekrar etmek istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Filipovski, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti tarafından cemiyet binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, geçen sezon kulübe tarihinde ilk defa Türkiye Kupası'nı getirdiklerini hatırlattı.

Bu başarılarından dolayı gurur duyduklarını belirten Filipovski, "Bu, sadece oyuncularımızın veya teknik ekibin değil komple organizasyonun çalışmasıyla oldu. Böyle bir başarı kazanıldığı zaman hemen yenisi bekleniyor ama tabii ki şartlar da her zaman buna müsait olmuyor. Yenisi için biz de çok hevesliyiz. Bu sene farklı ve yeni bir takımımız var ama tabii ki başarıyı tekrar etmek istiyoruz." diye konuştu.

Geçen sezon çok iyi bir takım kimyası oluşturduklarını vurgulayan Filipovski, şunları kaydetti:

"Birçok oyuncunun hem para hem de kariyer olarak ileri gitmesine vesile olduk. Jordan Theodore, daha önce Türkiye'de küme düşen takımlarda oynarken, şimdi Avrupa Ligi'nde mücadele ediyor. Orelik, İtalya şampiyonuna transfer oldu. Biz isterdik ki bu oyuncuları tutalım ama bu isimleri tutmak için on kat daha büyük bir bütçeye sahip olmak gerekiyor. İşin gerçeği, bu oyuncuları tutamadık. Bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Yeni takımımızla daha fazla çalışmamız gerekiyor."

Haberin Devamı

Filipovski, bir basın mensubunun "Basketbolda nerede olmak istersiniz?" sorusu üzerine, "Lig şampiyonu olmak, milli takımı çalıştırarak bir altın madalya kazanmak. Bunlar, çok istediğim ve hayal ettiğim şeyler." ifadelerini kullandı.

Maç kazanmanın her şey olmadığını aktaran Filipovski, sözlerini şöyle tamamladı:

"Taylor gibi bir oyuncuya destek olup onu şu anda Avrupa'nın en büyük oyun kurucularından biri yapmak, geldiğimde belki çok da iyi durumda olmayan Furkan Korkmaz'ı yarım devrede hazır hale getirip onun şu anda NBA oyuncusu olduğunu görmek beni çok tatmin ediyor. Takımıma yaptırdığım antrenmandan sonra o hazırlığı maçta görmek, benim açımdan çok büyük tatmin."