Mersin Baraj Suları Serinliğin Adresi Oldu

Baraj Suları Serinliğin Adresi Oldu

29.07.2018 - 14:42 | Son Güncellenme:

Yüksek sıcaklıkların etkili olduğu Mersin'de serinlemek isteyenler Tarsus ilçesindeki Berdan Barajı'nda yoğunluk oluşturdu Aileler ağaçların altında piknik yaparak vakit geçirirken, gençler ise baraj sularına kendilerini bıraktı Tatil için kente gelen Zarife Kankılıç : "Güzel bir yer burası. Burada adeta plaj havası var"

Baraj Suları Serinliğin Adresi Oldu

MERSİN (AA) - Mersin'de hava sıcaklıklarında yaşanan artışla birlikte bunalanlar, Tarsus ilçesindeki Berdan Barajı'nda piknik yapıp soğuk sulara girerek serinliyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının 34, deniz suyu sıcaklığının da 28 derecelerde ölçüldüğü kentte vatandaşlar, yüksek nemin de etkili olması nedeniyle serinleyebilmek için alternatif olarak görülen Tarsus ilçesindeki barajı tercih ediyor.

Bazı aileler yüksek ağaçların altında piknik yaparak vakit geçirirken, gençler ise suyun barajdan çıkıp nehirde devam ettiği bölgede yüzerek serinlemeye çalışıyor.

Baraj suyunun döküldüğü alanda bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren vatandaşlar, keyifli bir gün geçiriyor.

Gaziantep'den tatil için kente gelen Zarife Kankılıç, Berdan Barajı'na gelerek güzel vakit geçirdiklerini anlattı.

Kente ilk kez geldiğini söyleyen Kankılıç, "Güzel bir yer burası. Burada plaj havası var. Nem oranı çok fazla kentte. Bu nedenle kente gelmişken buraları da görmek istedik." dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Turan da bir nebze olsun serinlemek için Berdan Barajı'na geldiklerini belirterek, "Burayı herkese tavsife ediyoruz. Mutlaka gelip görmeliler. Bugün burada mangal yakıp piknik yaptık. diye konuştu.

Adana'dan tatil için kente gelen Furkan Batıkan ise Çukurova yöresinin yüksek sıcaklarının insanları bunalttığını, barajın serin sularının kendilerini rahatlattığını söyledi.