Gündem Barbaros Şansal kimdir?

Barbaros Şansal kimdir?

12.05.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

Ünlü modacı Barbaros Şansal KKTC'ye giriş yaparken uyuşturucu ile yakalandı. İşi ile olduğu kadar konuşmaları ve yaptıkları ile de gündeme gelen Barbaros Şansal kimdir? İşte olayın ayrıntıları..

Barbaros Şansal kimdir

Türkiye'nin ünlü modacılarından Barbaros Şansal Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC'ye giriş yaptığı sırada üzerinde 6 gram hint keneviri ile yakalandı.

Haberin Devamı

Barbaros Şansal, Ercan Devlet Havalimanı'ndan KKTC'ye giriş yaptığı sırada narkotik köpeğinin tepki vermesi üzerine yakalandı ve tutuklanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre havalimanında narkotik köpeği ile rutin kontrol yapılırken ünlü modacı Barboros Şansal'a tepki verdi. Polis üzerinizde bir şey var mı diye sordu. Şansal "evet var bunu 10 Mayıs'ta tiyatro çıkışında öğrencilerimin elinden aldım" diyerek 6 gramlık hint kenevirini polise teslim etti. Polis de Şansal'ı gözaltına aldı.
Üzerinde uyuşturucu madde bulunduğu sebebiyle gözaltına alınan Şansal Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Polis Şansal için 3 gün gözaltı istedi. Yargıç bir gün verdi.
Karara göre, Barboros Şansal Türkiya vatandaşı olduğu için yurtdışına çıkışan engel, pasaportuna el konulması, haftada bir gün polise gelmesi ve 40 bin TL nakit kefalet ödemesine karar verildi.

Haberin Devamı

BARBAROS ŞANSAL KİMDİR?

Barbaros Şansal, 10 Temmuz 1957, Ankara doğumlu Türk moda tasarımcısı.

1957 yılında Türkiye'nin başkenti Ankara'da Sungur Tekin Şansal ve Güner Eczacıbaşı'nın çocuğu olarak dünyaya gelen Şansal, Şişli Özel Dost İlkokulu, Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu, Site Koleji, İstanbul Alman Lisesi, İzmir Fatih Koleji, İstanbul Vefa Lisesi, İstanbul Maltepe Lisesi, İstanbul Fenerbahçe Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'nde eğitim görmüş, eğitimini Londra'da tamamlamıştır. Modacı kişiliğinin yanında LGBT hakları savunuculuğu ve savaş karşıtı kişiliğiyle bilinir.

Habertürk'te "toplu iğne" ve Skytürk'te "çengel iğne " isimli programları yaptı. "3. SINIF HAMUR KAĞIDA MÜREKKEBİ HAYATLAR" isimli bir kitap yazdı. Ayrıca Matthew Frederick ve Alfredo Cabrera adlı yazarların yazdığı "Moda okulunda öğrendiğim 101 şey" isimli kitabı Türkçeye çevirip yayınladı. Marmara üniversitesi ve Ankara Başkent Üniversitesinde "Moda tarihii" dersleri vermektedir.

Pembe Hayat Derneği üyeliği

2012 yılında Bülent Ersoy'a yönelik sarfettiği ”Bizim kıyafetlerimiz ona uymaz çünkü kadın terzisiyiz” demiş ve bunun yanı sıra da “Ben hala kendimim, mavi nüfus kâğıdımı değiştirmedim. Ben kamburumu onun gibi zımparalatmadım!” sözleri yüzünden üyesi olduğu Pembe Hayat Bülent Ersoy şahsında bütün translara yönelen bu transfobik ve aşağılayıcı söylemleri sebebi ile Şansal'ı dernek üyeliğinden çıkardığını söylemiştir.