Gündem Barbaros Şansal tutuklandı

Barbaros Şansal tutuklandı

04.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada yayınladığı video sonrası apronda saldırıya uğrayan Barbaros Şansal ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan tutuklandı

Barbaros Şansal tutuklandı

Barbaros Şansal, “Sosyal medya paylaşımlarının halkta oluşturduğu infial” gerekçesiyle mahkemece tutuklandı.
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’den (KKTC) sınırdışı edildikten sonra gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye sevk edilen ünlü modacı Barbaros Şansal, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklandı. Tutuklanma gerekçeleri arasında “Sosyal medya paylaşımlarının halkta oluşturduğu infial” gösterildi.
Şansal ifadesinde, “Serbest bırakılmayı talep ediyorum” dedi. Mahkeme, Şansal’ın kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin varlığı, sosyal medyada paylaştığı videolar somut delil olmakla, atılı suçun yasada öngörülen üst sınırı, şüpheli tarafından yapılan paylaşımlarının halkta oluşturduğu infial nazara alınarak bu aşamada adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından Şansal’ın tutuklanmasına karar verdi. Şansal, Silivri Cezaevi’ne gönderildi.
3 görevliye işlem
Öte yandan Şansal’ı apronda darbettikleri iddiasıyla 3 TGS Yer Hizmetleri çalışanı hakkında işlem yapıldığı belirtildi. Havalimanı çalışanlarının ise ifadelerinde “Milli duygularımıza hakim olamadık. Bağırdık. Polis kalkanından dolayı da herhangi bir şey yapmadık” dediği öğrenildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) de olaya ilişkin soruşturma başlattıklarını bildirdi.

Yazarlar