Tatil Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

11.04.2018 - 14:10 | Son Güncellenme:

Barcelona, Akdeniz coğrafyasının en meşhur kentlerinden biri olmayı başarmış durumda. Kültür ve ekonominin yanı sıra turizm açısından da İspanya'nın olduğu kadar Akdeniz'in de en önemli kentlerinden biri olan Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler haberde.

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

Barcelona çağlar boyu İber Akdeniz coğrafyasının en önemli limanlarından biri olmayı başarmıştır. Günümüzde Katalan özerk bölgesinin başkenti olan Barcelona, geçmişte aynı adlı krallığın da yönetim merkezi konumundaydı. Günümüzde mimarisi, yaşam tarzı, müzeleri ve eğlence hayatıyla dikkat çeken kent, turistlerin de ilgi odağı. İşte Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

Barcelona'ya nasıl gidilir?
Barcelona'ya haftanın her günü İstanbul'dan uçak seferleri düzenlenmekte. Dört saat süren bir uçuşun ardından Barcelona'ya ulaşmak mümkün. İspanya'nın bir kenti olan Barcelona'ya gitmek için önceden Schengen Vizesi almanız gerekiyor. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından, Barcelona'ya aktarmasız uçuşlar gerçekleştiriliyor. Barcelona'nın 10 kilometre uzaklığındaki El Prat Havaalanı, dünyanın her yerinden kente gelenlerin ilk ayak bastıkları yerdir. Daha fazla merak edenler için Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenleri anlatmaya devam ediyoruz.

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

La Sagrada Familia Kilisesi
1852-1926 yılları arasında yaşamış olan mimar Antoni Gaudi, en önemli eserlerini Barcelona'da hayata geçirdi. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz La Sagrada Familia Kilisesi'dir. Uzun yıllardır yapımı devam eden La Sagrada Familia, inşaatını 1883 yılında Antoni Gaudi devraldı. Yapıyı tamamlamaya ömrü yetmese de La Sagrada Familia'nın inşaatı, Gaudi'nin projesi çerçevesinde devam ediyor. 176 metrelik yüksekliğe sahip çan kulesine sahip olan La Sagrada Familia'nın 2028 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Böylece yapı 140 yılda tamamlanabilmiş olacak.

Haberin Devamı

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

Barcelona'da nereleri görmeli?
Planlı bir kentleşmenin bulunduğu Barcelona'da caddeler genellikle birbirleriyle kesişmekte. Barok, art noveau, modern gibi pek çok mimari eğilime ait yapıların bulunduğu Barcelona sokakları canlı hayatıyla da turistleri cezbediyor. La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milla, Casa Battlo, La Rambla, Barri Gotic, Parc del Labirnt d'Horta, Montjuic, Katalan Müzik Sarayı, Picasso Müzesi, Tibidabo ve tabii ki Camp Nou stadı.

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

Barcelona Futbol Kulübü tarihi nedir?
Barclona ve Katalonya için bir futbol takımından fazlası olan Barcelona FC, bölgede yaşayanların tutkuyla bağlı oldukları bir kulüp. Joan Gamper tarafından 29 Kasım 1899 tarihinde kurulan Barcelona Futbol Kulübü, bugün kentin en bilinir markalarından biri konumunda. Futbolda uzun yıllardır dünyanın önde gelen takımlarından biri olan Barcelona, maçlarını Camp Nou stadında oynuyor. Futbol tarihinin yaşayan efsanesi Messi, Barcelona'da top koşturmakta. Barcelonalılar uzun yıllardır, kulübün milli takım statüsünde olması gerektiğini savunuyor. Son günlerde bu düşünce daha yüksek bir sesle dillendirilmeye başlanmış durumda.

Haberin Devamı

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

Barcelona'da nerede kalınır?
Barcelona bir ticaret, sanayi ve kültür kenti olduğu kadar aynı zamanda bir turizm kenti. Katalonya'nın kalbi olan Barcelona'da her bütçeye uygun konaklama yerleri bulmak mümkün. Sahil boyunca uzanan lüks otellerin yanı sıra, genellikle gençlerin tercih ettiği pansiyonlar da Barcelona'da kalınabilecek yerler arasında.

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenler

Barcelona şehri hakkında bilinmesi gerekenleri öğrendiğinize göre hemen bir uçak bileti bakmaya başlayabilirsiniz.

Hazırlayan: İhsan Dindar