Gündem Barış için hem çaldı hem oynadı

Barış için hem çaldı hem oynadı

27.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Müzik Festivali’nin yerleşik konuk orkestrası olan Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, iki konserlik ‘Brahms Aydınlanması’ serisinin ikinci bölümünü önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda seslendirdi.

Barış için hem  çaldı hem oynadı

‘Brahms Aydınlanması II’ konseri öncesi sahneye Barış İçin Müzik Orkestrası çıktı. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın sanat yönetmeni ve daimi şefi Sascha Goetzel, bu yılın başından itibaren Barış İçin Müzik Orkestrası’nın da sanat yönetmenliğini üstlenmişti. Bu yıl 10. yılını kutlayan ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Barış İçin Müzik Orkestrası, sahneye alışılmış kıyafetlerin dışında; sarı, turuncu ve kırmızı renkte tişörtlerle çıktı. Şef Sascha Goetzel ise, sırtında ‘Barış İçin Müzik’ sloganı yazılı siyah tişörtü ile sahnedeydi. Orkestra, Edvard Grieg’in ‘Peer Gynt’ süitinden ‘Dağ Kralı’nın Mağarasında’ bölümü ile konsere başladı ve daha sonra sırasıyla Grieg’in ‘In The Hall of the Mountain’ ve Çaykovski’nin ‘Fındıkkıran Suiti’nden ‘Arap Dansı’, ‘Çin Dansı’ ve ‘Rus Dansı’nı seslendirdi. Konsere Johann Strauss’un ‘Pizzicato Polka’sı ile devam eden Barış İçin Müzik Orkestrası, son iki eserde ise rengarenk peruk ve gözlükler takarak Astor Piazzolla’nın ‘Libertango’su ile Leonard Bernstein’ın ‘Mambo’sunu danslar eşliğinde seslendirdi.

Haberin Devamı

Büyük alkış alan Barış İçin Müzik Orkestrası’nın ardından sahneye Paavo Jarvi yönetiminde Deutsche Kammerphilharmonie Bremen çıktı. Konserin ilk bölümünde, Johannes Brahms’ın 2 no’lu Si Bemol Majör Piyano konçertosunu seslendiren Alman piyanist Lars Vogt’a eşlik eden orkestra, ikinci bölümde bestecinin son senfonisi, 4 no’lu Mi Minör Senfoni’yi çaldı.

Festivalde hafta sonu klasikleri

İstanbul Müzik Festivali kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi, yarın saat 10.30’da Semplice Quartet’in konserine ev sahipliği yapacak. Ekip konserde Mozart’tan Şostakoviç’e, Joaquin Turina’dan Oğuzhan Balcı’nın düzenlediği ‘Karahisar Kalesi’ne dek pek çok eseri seslendirecek.