Gündem Baron’u çimen lekesi yakalattı

Baron’u çimen lekesi yakalattı

03.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden hastaneye getirildiği sırada firar eden Arif Ötleş dün Sakarya’da yakalandı. Motosikleti bozulan Ötleş polisin kontrolünde yakayı ele verdi

Baron’u çimen  lekesi yakalattı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden önceki gün tedavisi için hastaneye getirilen organize suç örgütü lideri Arif Ötleş pencereden atlayarak kaçtı. Olaydan sonra Ötleş’e yardımcı olan 3 kişi yakalanırken, şüpheli ise motosikletle kaçmıştı.

Kimlik çıkmadı

Sakarya’nın Hendek ilçesi Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dün saat 06.00 sıralarında, D-100 Karayolu Bakırcılar mevkiinde yaptıkları kontrol sırasında bir aracı durdurdu. Otomobilde bulunan Niyazi Arslan, Ergin Kaygusuz, Serkan Bülbül, Murat Erkal kimliklerini beyan etti. Ancak üzerinden kimlik çıkmayan ve adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişinin pantolonundaki çimen ve madeni yağ yekelerini gören polis durumdan şüphelendi ve araçta arama yapmak istedi. Bu sırada, polis adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişinin üzerinde tabanca olduğunu fark etti. Bunun üzerine bu şahıs araçtan inerek kaçmaya çalıştı. Polis, kaçmaya çalışan kişiyi yakaladı.

Ankara’dan adam çağırdı

Üzerinde bir adet tabanca ve 17 adet mermi bulunan şüpheli ve 4 adamı Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişinin İzmit’te önceki gün cezaevinden hastaneye tedavi için getirildiği sırada kaçan Arif Ötleş olduğu ortaya çıktı. Firar ettikten sonra motosikletle Ankara istikametine doğru kaçtığı, ancak motosikletin Hendek girişinde bozulması üzerine Ankara’dan arkadaşlarını çağırdığı belirlendi. Polis, Ötleş’in kullandığı motosiklet ve kaskını da TEM Otoyolu’ndaki bir tesiste buldu. Cezaevi firarisi Ötleş ve 4 adamı Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yazarlar