Bartın BARTIN, ARAP DÜNYASINA AÇILIYOR

BARTIN, ARAP DÜNYASINA AÇILIYOR

11.02.2016 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

BARTIN, ARAP DÜNYASINA AÇILIYOR

Suudi Arabistan’da bulunan bir film yapım şirket, gerçekleştirmeyi planladığı Bayna Laylaten Wa Duha’a adlı dizi filmin çekimlerinde Bartın’a da yer verecek. Yapım şirketi bu kapsamda 12-17 Şubat 2016 tarihleri arasında çekim yapmak üzere Bartın’a gelecek. Yönetmenliğini Ürdünlü Raed Odeh Salem Alrmeilat’ın, yapımcılığını ise Ryad Ahmad Mohamad’ın üstlendiği drama, Laila adlı küçük çocuklarıyla mutlu bir hayat süren bir çiftin hikayesini konu alacak.
Dizinin konusu ile ilgili bilgi veren Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun “ Çift, evlilik yıldönümlerinde çocuklarıyla geldikleri Bartın’a aşık olurlar. Tatildeyken, Laila’nın annesine kanser teşhisi konur ve kısa bir ömrünün kaldığı söylenir. Bunun üzerine kadın kalan ömründe elinden gelenin en iyisini yapmaya ve eşi ile çocuğunun hayatını garanti altına almak için kendi yerini alacak kişiyi bulmaya karar verir. En güvendiği insan olarak kızkardeşinden daha iyisini bulamaz. Nefret dolu ve kıskanç kız kardeş teklifi kabul eder ve bu değişimin planını yapmaya başlar. Ama kadın iyileşmeye başlar ve kanserden tamamen kurtulur. Artık hayatını tehdit eden hiçbirşey yoktur. Kızkardeşiyle yaptığı anlaşmayı iptal etmek ister fakat şaşırtıcı biçimde reddedilir. Yaşamını ve ailesini geri kazanmak isteyen kadının kızkardeşiyle mücadelesi başlar” dedi.
Dursun, “12 Şubat 2016 tarihinde İlimize ulaşacak Çekim Ekibi 13 Şubat Cumartesi günü İlimizin öne çıkan değerlerini keşfedecek ve 14 Şubat Pazar günü Bartın Devlet Hastanesi ve İl Merkezindeki mekanlarda, 15 Şubat Pazartesi Ulus İlçesinde öne çıkan mekanlar ile Ulukaya Şelalesi ve 16 Şubat Salı günü ise Amasra İlçesinde yer alan tarihi ve turistik mekanlarda çekim gerçekleştirecektir. İlimizin Arap Dünyasına tanıtımı için çok büyük bir fırsat olan bu çalışmanın İlimize fayda sağlamasını umuyor ve çalışmaya katkı sunan tüm kurum, kuruluş ve işletmelere teşekkür ediyorum” diye konuştu.