Bartın BARTIN’DA POLİS HAFTASI KUTLANDI

BARTIN’DA POLİS HAFTASI KUTLANDI

10.04.2014 - 14:33 | Son Güncellenme:

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bartın’da tören düzenlendi.

BARTIN’DA POLİS HAFTASI KUTLANDI


Bartın Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştiren törene, Bartın Valisi Ali Çınar, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu, İl Jandarma Komutanı Alaattin Karsavuran, Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, siyasi parti temsilcileri daire amirleri, emniyet mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, kamunun huzuru ve güvenliğini sağlarken toplumun desteğini alarak görev yapmak, hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı değil, hak ve özgürlüklerin teminatı olan bir polislik anlayışına sahip olduklarının söyledi. Polis kıyafeti giyen anasınıfı öğrencisi Kübra Evin İstiklal Marşının tamamını okuduktan sonra uzun süre alkışlandı. Vali Çınar Kübra Evin'i yanına çağırarak tebrik etti. Bartın Valisi Ali Çınar’da yaptığı konuşmada, “Ülkemizde kamu düzeninin sağlanması, can ve mal güvenliğinin korunması, suçların önlenmesi ve halkımızın emniyetini muhafaza etmek amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin görevleri başında olan Emniyet Teşkilatımızın 169. Kuruluş Yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Gününü kutlamaktayız. Çağdaş bir devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde, Polis Teşkilatımızın çok büyük bir rolü vardır. Gücünü kanunlardan ve halktan alan Türk Polisimiz görevini fedakarca yapmış, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Her türlü zorluğa göğüs gererek yapmış oldukları başarılı çalışmalar sayesinde, huzurlu ve güvenli bir şehirde rahatça yaşamamızı sağlayarak, bizleri gururlandıran Emniyet Teşkilatımızın, gününü kutluyor, ülkemizde huzur, güven ortamının tesisi adına ve terörle mücadele uğruna görevi başında şehit düşerek aramızdan ayrılan personellerimize Allah’tan rahmet, görevleri başında olan tüm polislerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, başarılı bir hayat diliyorum” dedi.
Daha sonra okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emniyet teşkilatın bünyesinde yapılan spor müsabakalarında dereceye girenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca daha önce kurumdan emekli olan personele de plaket takdimi yapıldı. Son olarak halk oyunları gösterisi sahne aldıktan sonra resmigeçit töreni yapıldı.