Siyaset 'Barzani efendi vazgeç bu sevdadan'

'Barzani efendi vazgeç bu sevdadan'

24.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Barzani’nin yanlışta ısrar etmeyi sürdürdüğünü vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Atacağımız adımlar Irakla, İranla işbirliği içinde gerekleşecek ve bunun diplomatik, siyasi, ekonomik ve güvenlik boyutu olacak” dedi...

Barzani efendi vazgeç bu sevdadan

Başbakan Binali Yıldırım, dün Kırşehirde Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamalarına katıldı. Tezkere görüşmelerinden önce Ankara’dan helikopterle Kırşehir’e gelen Yıldırım, “Bozkırın Tezenesi” olarak bilinen Neşet Ertaş’ın kabrini ziyaret etti. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıoğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Kırşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Yıldırım, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den brifing aldı.

Haberin Devamı

Yıldırım çıkışta referandum konusundaki sorularını yanıtlayarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Mesut Barzani’ye, referandumdan vazgeçmesi için bir kez daha çağrıda bulundu. Yıldırım, şunları söyledi:

‘Her şey masada’

“25 Eylül Pazartesi günü Kuzey Irak’ta bir referandum yapılması söz konusu. Referandum yanlış bir karardır. Bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça komşu ülke olarak yaptık. Ancak görüyorsunuz ki; uyarılarımızı dikkate almadılar. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz. Referandum kararı alındıktan sonra atacağımız adımları dün gerçekleştirdiğimiz Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve sonrasında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında kapsamlı ele aldık. Atacağımız adımlar şüphesiz komşularımız Irak’la, İran’la işbirliği içinde gerekleşecek ve bunun diplomatik boyutu, siyasi boyutu, ekonomik ve güvenlik boyutu olacak. Bunlardan hangi adımı atacağımızı biraz da sahadaki gelişmeye göre, karar vereceğiz. Her şey masanın üzerinde.”

Haberin Devamı

Muhalefete teşekkür

Yıldırım, TBMM’nin olağanüstü toplanarak yurt dışına asker göndermeyle ilgili tezkereyi görüşeceğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu konuda desteğini açıklayan MHP ve CHP’ye teşekkür ediyoruz. Mesele memleket meselesi olunca siyaset bizim geleneğimizde her zaman ikinci planda kalmıştır.”

Yıldırım, Kırşehirde Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamalarında da şunları söyledi: “Yeter ki teröristlere fırsat vermeyelim. Birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyiz. Kuzey Irak’ta birtakım işler oluyor. Barzani efendi ‘ben bir takım işler yapacağım’ diye yollara çıktı. Kendini mahvedeceksiniz, ama buradaki yaşayanlara niye zarar veriyorsun? Vazgeç bu sevdadan fakat anlamaz. Anlamıyorsa anlayacağı dilden konuşmasını biliriz. Bu ülkenin bin yıllık tarihinde birliğini, beraberliğini kardeşliğini bozmaya çalışanlar çok oldu. Hepsi dersini aldı. Türk milletinin en büyük özelliği bağımsızlığına, istiklaline aşık bir millet olmasıdır. Dolayısıyla bölgemizde proje yapanlar şunu iyi bilsinler, ne yaparsanız yapın bu milletin adı Türk milletidir. Bunlar yüzyıllarca bu planlarını projelerini yaptılar. Ama Türk milleti bunların hepsinden yüzünün akıyla çıktı.

Haberin Devamı

Ahilik Onur Ödülü

Barzani efendi vazgeç bu sevdadan


30. Ahilik Haftası kutlama töreninde Türkiye’de yılın çırağı, kalfası ve ahisi seçilenler ile Ahilik Hizmet Ödülü’ne görülenlere ödüllerini verdi.

Yılın ahisi seçilen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, ödülünü Başbakan Yıldırım’ın elinden aldı. Başbakan Yıldırım’a da yılın “Ahilik Onur Ödülü”ne layık görüldü. Şet kuşanan Yıldırım’a, ahilik kıyafeti giydirildi.

‘Neşet babanın huzurundayız’

Yıldırım, Kırşehir Cacabey meydanında yaklaşık 3 bin kişilik kalabalığa hitap ederken sözlerine “Nörüyon Kırşehir diye başladı. Neşet Ertaş’ın türküsünün sözlerinden dizeler okuyan Yıldırım, kendisinden önce Kırşehirlilere “Aslanlarım, yiğitlerim, pehlivanlarım diye coşkulu bir konuşma yapan Kırşehir Valisi Necati Şentür’kün, tüm konuşmacıların pabucunu dama attığını esprili bir şekilde dile getirdi.

Yıldırım daha sonra Kırşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı. 1’inci Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali’ni başlatan Yıldırım, merkezin açılış kurdelesini kestikten sonra yaptığı konuşmada “Neşet babanın huzurundayız. Mekanı cennet olsun. Bozkırın tezenesi olan Neşet Ertaş’ın sazı yüreğimize, vicdanımıza ruhumuza dokunmaya devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Barzani efendi vazgeç bu sevdadan