Kayseri BAŞ AĞRISI ‘ANEVRİZMA’ ÇIKTI

BAŞ AĞRISI ‘ANEVRİZMA’ ÇIKTI

16.01.2015 - 11:22 | Son Güncellenme:

.

BAŞ AĞRISI ‘ANEVRİZMA’ ÇIKTI

Baş ağrısı şikayetiyle Dünyam Hastanesi’ne başvuran Hatice Özlem’e Beyin Anevrizması teşhisi konuldu. Genellikle Üniversite hastanelerinde yapılan Anevrizma Ameliyatı, Kayseri Dünyam Hastanesi’nde gerçekleştirilerek hasta sağlığına kavuşturuldu.
Şiddetli baş ağrısı şikayetiyle Kayseri Dünyam Hastanesi’ne başvuran 46 yaşındaki Hatice Özlem’de, yapılan tetkitler sonucu halk dilinde Baloncuk hastalığı diye bilinen, Beyin Anevrizması tespit edildi. 2 gün müşade altında tutulan Özlem, Beyin Cerrahı Opr. Dr. Kağan Kamaşak ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Ameliyat sonunda hasta ve durumu hakkında bilgi veren Kamaşan,”Hastamız ani baş ağrısı şikayetiyle Dünyam Hastanesi’ne başvurdu. Doktor arkadaşlarımızın tetkikleri doğrultusunda hastanın beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Daha sonrasında ise hastamızda anevrizma olduğu öğrenildi. Halk arasında baloncuk diye de bilinir. Bir iki gün sonra ekibimizi hazırladık. Hastamızı ameliyata aldık. Hastamız ameliyattan sonra son derece iyi duruma geldi. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Bu tür ameliyatların Dünyam Hastanesi’nde sıklık arz etmesini istiyoruz. Anevrizma genellikle beyin kanamasıyla ve ani şiddetli baş ağrısıyla birlikte başlayan bir hastalıktır. Beyin damarlarında baloncuk oluşur. Baloncuğun kanaması neticesinde hastada şiddetli bir ağrı oluşur” dedi
Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Hatice Özlem de,”Ameliyatım çok güzel geçti şimdi iyiyim. Önceden çok şiddetli baş ağrısı çekiyordum ama şimdi iyiyim. Doktoruma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.